GM wil verder snijden in Europese organisatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

GM overweegt productie gedeeltelijk van Korea naar Europa te verplaatsen om op die manier meer omzet en synergie te creëren. Daarnaast moet er harder worden onderhandeld met vakbonden om loonkosten te drukken.

Ook kan er meer worden samengewerkt tussen Opel, Chevrolet en Cadillac om kosten te besparen, bijvoorbeeld door het centraliseren van onderdelenopslag en -distributie. 

Sinds GM-ceo Dan Akerson in 2009 besloot af te zien van de verkoop van Opel heeft het bedrijf 2,34 miljard dollar verloren op GM Europe. Het bedrijfsonderdeel maakte sinds 1999 13 miljard dollar verlies. Het merk alsnog verkopen is geen optie, omdat GM voor andere merken afhankelijk is van technologie van Opel. 

GM wil verder snijden in Europese organisatie | Automotive Online

GM wil verder snijden in Europese organisatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

GM overweegt productie gedeeltelijk van Korea naar Europa te verplaatsen om op die manier meer omzet en synergie te creëren. Daarnaast moet er harder worden onderhandeld met vakbonden om loonkosten te drukken.

Ook kan er meer worden samengewerkt tussen Opel, Chevrolet en Cadillac om kosten te besparen, bijvoorbeeld door het centraliseren van onderdelenopslag en -distributie. 

Sinds GM-ceo Dan Akerson in 2009 besloot af te zien van de verkoop van Opel heeft het bedrijf 2,34 miljard dollar verloren op GM Europe. Het bedrijfsonderdeel maakte sinds 1999 13 miljard dollar verlies. Het merk alsnog verkopen is geen optie, omdat GM voor andere merken afhankelijk is van technologie van Opel.