Aziaten geloven in succes EV’s, Amerikanen niet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Chinese fabrikanten verwachten dat de verkoop van elektrische auto’s de komende vijftien jaar met 11 tot 25% toeneemt. Dat zijn zo’n 4 tot 9 miljoen voertuigen. Van de onderzochte Japanse fabrikanten voorziet bijna de helft een groei van elektrische voertuigen met meer dan 25%.

Van de Amerikaanse fabrikanten verwacht bijna de helft dat de verkoop van elektrische auto’s in het jaar 2025 niet meer dan 6 tot 10% van de totale verkoop zal uitmaken.

Wereldwijd zijn de producenten niet erg positief over de verkoop van elektrische auto’s. Tweederde van de onderzochte fabrikanten verwacht dat het aandeel van elektrische auto’s in de totale verkoop van automobielen over vijftien jaar niet meer dan 15% zal zijn. 

Acht van de tien ondervraagde bestuurders verwachten dat China binnen vijf jaar de grootste markt van automobielen zal zijn, zowel qua verkoop als productie. China wordt gevolgd door de Verenigde Staten, Brazilië en India.