Suzuki wil aandelen terug van VW

Redactie Redactie
• Laatste update:

VW is echter niet bereid om het aandelenpakket direct aan Suzuki te verkopen, dan wel aan een door de Japanners aangewezen partij. “We zijn zeer teleurgesteld over de gang van zaken, maar er is geen enkele legale grond om ons tot verkoop te dwingen. We houden ons aandeel daarom vast”, laat een woordvoerder van Volkswagen weten. Suzuki overweegt de zaak nu aan een hof van arbitrage buiten Japan voor te leggen, maar gunt de Duitsers nog even de tijd.

VW kocht het aandelenpakket met een waarde van 1,7 miljard euro in januari 2009, als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven. De deal zou VW toegang geven tot de snelgroeiende consumentenmarkt in India, waar Suzuki een leidende positie heeft. En Suzuki zou toegang krijgen tot technologie van het VW-concern die het zelf niet zou kunnen ontwikkelen.

De twee maken echter ruzie sinds VW afgelopen maart in het jaarverslag schreef dat het een grote vinger in de pap zou hebben bij de financiële en operationele besluitvorming binnen Suzuki Motor.

Suzuki wil aandelen terug van VW | Automotive Online

Suzuki wil aandelen terug van VW

Redactie Redactie
• Laatste update:

VW is echter niet bereid om het aandelenpakket direct aan Suzuki te verkopen, dan wel aan een door de Japanners aangewezen partij. “We zijn zeer teleurgesteld over de gang van zaken, maar er is geen enkele legale grond om ons tot verkoop te dwingen. We houden ons aandeel daarom vast”, laat een woordvoerder van Volkswagen weten. Suzuki overweegt de zaak nu aan een hof van arbitrage buiten Japan voor te leggen, maar gunt de Duitsers nog even de tijd.

VW kocht het aandelenpakket met een waarde van 1,7 miljard euro in januari 2009, als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven. De deal zou VW toegang geven tot de snelgroeiende consumentenmarkt in India, waar Suzuki een leidende positie heeft. En Suzuki zou toegang krijgen tot technologie van het VW-concern die het zelf niet zou kunnen ontwikkelen.

De twee maken echter ruzie sinds VW afgelopen maart in het jaarverslag schreef dat het een grote vinger in de pap zou hebben bij de financiële en operationele besluitvorming binnen Suzuki Motor.