EV-producent Think vraagt faillissement aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het zou de vierde keer in de twintigjarige geschiedenis van het bedrijf worden dat het failliet gaat. De productie van de Think City lag al sinds maart stil.

In Nederland wordt de Think City verkocht door Autobinck-dochter Elmonet. Richard Knoop, general manager van Elmonet, betreurt het faillissement maar wanhoopt niet. “Wij hebben bewust gekozen voor een strategie waarin we kiezen voor een brede range aan elektrische voertuigen. Wij wisten toen we Elmonet kochten niet waar we vijf jaar later zouden staan, daarvoor gaan de ontwikkelingen te snel. Daarnaast verkopen wij niet alleen voertuigen, wij begeleiden ook EV-trajecten.”

Binnen de perken
Volgens Knoop heeft het faillissement voor Elmonet geen grote financiële gevolgen. “De onderlinge rekening stond niet op nul, maar de bedragen blijven binnen de perken.”

Elmonet was al in gesprek met andere leveranciers van EV`s. “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe producten om toe te voegen aan ons aanbod. Als Think doorstart gaan wij zeker met de nieuwe eigenaar praten om te kijken of wij weer als importeur gaan optreden.”  

Think verkocht in Nederland exact 75 auto`s, blijkt uit cijfers van het RDC.