Saab krijgt financiering, herstart productie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gemini Investment Fund heeft een lening van 30 miljoen euro afgegeven met een looptijd van zes maanden tegen een jaarrente van 7%. Daarnaast wil Spyker 29,1 miljoen euro opnemen uit een kredietfaciliteit van de Europese Investeringsbank. Het totaalbedrag moet voldoende zijn om de liquiditeitspositie veilig te stellen en de productie te kunnen herstarten.

“Ik bied mijn excuses aan aan onze toegewijde medewerkers, toeleveranciers, dealers en klanten voor de onderbreking van de afgelopen weken. We doen alles wat in onze macht ligt om het vertrouwen in ons bedrijf zo snel mogelijk te herstellen”, aldus ceo Victor Muller in een verklaring.

De fabrikant is nog bezig om ook de lange-termijnfinanciering veilig te stellen.

Saab krijgt financiering, herstart productie | Automotive Online

Saab krijgt financiering, herstart productie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gemini Investment Fund heeft een lening van 30 miljoen euro afgegeven met een looptijd van zes maanden tegen een jaarrente van 7%. Daarnaast wil Spyker 29,1 miljoen euro opnemen uit een kredietfaciliteit van de Europese Investeringsbank. Het totaalbedrag moet voldoende zijn om de liquiditeitspositie veilig te stellen en de productie te kunnen herstarten.

“Ik bied mijn excuses aan aan onze toegewijde medewerkers, toeleveranciers, dealers en klanten voor de onderbreking van de afgelopen weken. We doen alles wat in onze macht ligt om het vertrouwen in ons bedrijf zo snel mogelijk te herstellen”, aldus ceo Victor Muller in een verklaring.

De fabrikant is nog bezig om ook de lange-termijnfinanciering veilig te stellen.