Ferrari 5 mld waard bij beursgang

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ferrari is het meest winstgevende onderdeel van Fiat. De fabrikant boekte vorig jaar een bedrijfsresultaat van 302 miljoen euro, 23% meer dan het jaar ervoor. De omzet bedroeg 1,92 miljard euro. Marchionne’s waardeschatting van Ferrari ligt overigens 2 miljard euro hoger dan de raming van analisten.

Bankiers willen dat Marchionne Ferrari naar de beurs brengt om schulden af te lossen en de kredietstatus van Fiat te verbeteren. Die is onlangs verlaagd van BB+ (wat al een junkstatus is) naar BB. Dit gebeurde toen Fiat haar industrietak afsplitste van de auto-activiteiten. De kredietstatus dreigt nog verder te zakken als Fiat een meerderheidsbelang in Chrysler zou nemen dit jaar.

Ferrari 5 mld waard bij beursgang | Automotive Online

Ferrari 5 mld waard bij beursgang

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ferrari is het meest winstgevende onderdeel van Fiat. De fabrikant boekte vorig jaar een bedrijfsresultaat van 302 miljoen euro, 23% meer dan het jaar ervoor. De omzet bedroeg 1,92 miljard euro. Marchionne’s waardeschatting van Ferrari ligt overigens 2 miljard euro hoger dan de raming van analisten.

Bankiers willen dat Marchionne Ferrari naar de beurs brengt om schulden af te lossen en de kredietstatus van Fiat te verbeteren. Die is onlangs verlaagd van BB+ (wat al een junkstatus is) naar BB. Dit gebeurde toen Fiat haar industrietak afsplitste van de auto-activiteiten. De kredietstatus dreigt nog verder te zakken als Fiat een meerderheidsbelang in Chrysler zou nemen dit jaar.