‘EU-verkeersveiligheidsplan leidt tot prijsstijging auto’s’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om dit doel te bereiken, stelt hij onder meer voor om auto’s in Europa verplicht te laten uitrusten met affabriek veiligheidsvoorzieningen zoals snelheidsbegrenzers en vermoeidheidsverklikkers. Ook zou Koch het gebruik van winterbanden verplicht willen stellen.

In reactie op dit plan zegt Europarlementariër Peter van Dalen van de Christen Unie  in verschillende media dat de prijzen van auto`s door de  extra`s die de fabrikant moet aanbrengen met “enige duizenden euro`s stijgen”.

Glas water
Volgens RAI Vereniging is de conclusie van Van Dalen echter voorbarig. “Het is een storm in een glas water. Als een Europarlementariër een wild plan lanceert, prima”, aldus RAI-woordvoerder Harald Bresser. “We hebben al de nodige ideeën voorbij zien komen. We moeten eerst afwachten of dit voorstel wordt omgezet in regelgeving. Wij vinden wél dat je veiligheidsmaatregelen beter op Europees niveau kunt invoeren dan lokaal. Maar we nemen geen standpunt in over voorstellen die misschien nooit in regelgeving worden omgezet.

Bekijk hier het EU-rapport.

‘EU-verkeersveiligheidsplan leidt tot prijsstijging auto’s’ | Automotive Online

‘EU-verkeersveiligheidsplan leidt tot prijsstijging auto’s’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om dit doel te bereiken, stelt hij onder meer voor om auto’s in Europa verplicht te laten uitrusten met affabriek veiligheidsvoorzieningen zoals snelheidsbegrenzers en vermoeidheidsverklikkers. Ook zou Koch het gebruik van winterbanden verplicht willen stellen.

In reactie op dit plan zegt Europarlementariër Peter van Dalen van de Christen Unie  in verschillende media dat de prijzen van auto`s door de  extra`s die de fabrikant moet aanbrengen met “enige duizenden euro`s stijgen”.

Glas water
Volgens RAI Vereniging is de conclusie van Van Dalen echter voorbarig. “Het is een storm in een glas water. Als een Europarlementariër een wild plan lanceert, prima”, aldus RAI-woordvoerder Harald Bresser. “We hebben al de nodige ideeën voorbij zien komen. We moeten eerst afwachten of dit voorstel wordt omgezet in regelgeving. Wij vinden wél dat je veiligheidsmaatregelen beter op Europees niveau kunt invoeren dan lokaal. Maar we nemen geen standpunt in over voorstellen die misschien nooit in regelgeving worden omgezet.

Bekijk hier het EU-rapport.