Eerste EV-chrashtest pakt goed uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Mitsubishi i-Miev doet niet onder voor vergelijkbare auto`s met een normale verbrandingsmotor. Toch kan er nog wel iets verbeterd worden. “De bescherming van knieën en bovenbenen kan beter, evenals het naar binnen dringen van auto-onderdelen. Maar dat is niet levensbedreigend”, aldus ANWB-woordvoerder Ad Vonk. “Best knap van Mitsubishi, want deze ev kent een geheel nieuw carrosserieconcept.”

Accu`s

Bij een botsing schakelt de spanning zich automatisch uit, maar dat is niet zichtbaar voor hulpverleners. De ANWB pleit ervoor dat autofabrikanten een voorziening treffen, waardoor van buitenaf zichtbaar is dat er geen spanning meer op de auto staat.

De Mitsubishi iMiev haalt niet de hoogste score, maar scoort beter dan de Renault Twingo en gelijk aan de Smart Fortwo.

Foto: ANWB.

Eerste EV-chrashtest pakt goed uit | Automotive Online

Eerste EV-chrashtest pakt goed uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Mitsubishi i-Miev doet niet onder voor vergelijkbare auto`s met een normale verbrandingsmotor. Toch kan er nog wel iets verbeterd worden. “De bescherming van knieën en bovenbenen kan beter, evenals het naar binnen dringen van auto-onderdelen. Maar dat is niet levensbedreigend”, aldus ANWB-woordvoerder Ad Vonk. “Best knap van Mitsubishi, want deze ev kent een geheel nieuw carrosserieconcept.”

Accu`s

Bij een botsing schakelt de spanning zich automatisch uit, maar dat is niet zichtbaar voor hulpverleners. De ANWB pleit ervoor dat autofabrikanten een voorziening treffen, waardoor van buitenaf zichtbaar is dat er geen spanning meer op de auto staat.

De Mitsubishi iMiev haalt niet de hoogste score, maar scoort beter dan de Renault Twingo en gelijk aan de Smart Fortwo.

Foto: ANWB.