Blues rond Bluecar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Over welke doelstellingen het gaat, wordt niet duidelijk. Wel meldt het bedrijf dat de verschillende subsidieregelingen voor EV´s in Frankrijk en Italië debet zijn aan het gesoebat.

Pininfarina heeft nu bedongen dat ze haar 50%-belang in de joint venture mag verkopen tegen 10 miljoen euro – de huidige boekwaarde – als beide partijen er niet uit komen. Deze optie kan worden gelicht tussen maart 2011 en maart 2015. Mocht het Italiaanse bedrijf geen koper kunnen vinden, terwijl er ook geen oplossing is gevonden, dan krijgt Bolloré de mogelijkheid om de aandelen van Pininfarina te kopen.

Vorig jaar zei ontwerpbureau Pininfarina te verwachten dat er in 2011 tweeduizend Bluecars zouden worden verkocht.

Blues rond Bluecar | Automotive Online

Blues rond Bluecar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Over welke doelstellingen het gaat, wordt niet duidelijk. Wel meldt het bedrijf dat de verschillende subsidieregelingen voor EV´s in Frankrijk en Italië debet zijn aan het gesoebat.

Pininfarina heeft nu bedongen dat ze haar 50%-belang in de joint venture mag verkopen tegen 10 miljoen euro – de huidige boekwaarde – als beide partijen er niet uit komen. Deze optie kan worden gelicht tussen maart 2011 en maart 2015. Mocht het Italiaanse bedrijf geen koper kunnen vinden, terwijl er ook geen oplossing is gevonden, dan krijgt Bolloré de mogelijkheid om de aandelen van Pininfarina te kopen.

Vorig jaar zei ontwerpbureau Pininfarina te verwachten dat er in 2011 tweeduizend Bluecars zouden worden verkocht.