‘20% toeleveranciers gaat alsnog failliet’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Roland Berger ziet wel dat toeleveranciers na de crisis van de afgelopen twee jaar uit het dal aan het klimmen zijn. Het bedrijf verwacht dat het gemiddeld rendement van leveranciers dit jaar op zes procent uit zal komen. Door de aanhoudende druk van autofabrikanten zullen de marges echter weer afnemen. Het bureau adviseert toeleveranciers zich te richten op winstgevende opdrachten, in plaats van zomaar ieder project aan te nemen.

Tijdens de crisis van de afgelopen twee jaar zijn zo’n 350 toeleveranciers wereldwijd failliet gegaan en is 200 miljard euro aan omzet en 75 miljard aan winst verdampt.

‘20% toeleveranciers gaat alsnog failliet’ | Automotive Online

‘20% toeleveranciers gaat alsnog failliet’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Roland Berger ziet wel dat toeleveranciers na de crisis van de afgelopen twee jaar uit het dal aan het klimmen zijn. Het bedrijf verwacht dat het gemiddeld rendement van leveranciers dit jaar op zes procent uit zal komen. Door de aanhoudende druk van autofabrikanten zullen de marges echter weer afnemen. Het bureau adviseert toeleveranciers zich te richten op winstgevende opdrachten, in plaats van zomaar ieder project aan te nemen.

Tijdens de crisis van de afgelopen twee jaar zijn zo’n 350 toeleveranciers wereldwijd failliet gegaan en is 200 miljard euro aan omzet en 75 miljard aan winst verdampt.