‘Fiat wil belang in Chrysler en GM’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook zou Fiat met General Motors in onderhandeling zijn over een belang in de Europese en Latijns-Amerikaanse activiteiten van GM. De Italiaanse autobouwer zou een meerderheidsbelang in Opel willen verwerven. Dat bevestigde de voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Opel gisteren. Er worden door Fiat geen mededelingen gedaan over een meerderheidsbelang in Opel. Wel was topman Sergio Marchionne van Fiat vorige week in Berlijn, waar hij gesprekken voerde met Karl-Theodor zu Guttenberg, de Duitse minister van Economische Zaken. Zu Guttenberg is namens de Duitse regering belast met de zoektocht naar geldschieters voor het noodlijdende Opel.

Gisteren maakte Fiat ook de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Het bedrijf leed een nettoverlies van 410 miljoen euro. De totale omzet van de Fiat Group daalde van 15,08 miljard euro naar 11,27 miljard euro.

‘Fiat wil belang in Chrysler en GM’ | Automotive Online

‘Fiat wil belang in Chrysler en GM’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook zou Fiat met General Motors in onderhandeling zijn over een belang in de Europese en Latijns-Amerikaanse activiteiten van GM. De Italiaanse autobouwer zou een meerderheidsbelang in Opel willen verwerven. Dat bevestigde de voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Opel gisteren. Er worden door Fiat geen mededelingen gedaan over een meerderheidsbelang in Opel. Wel was topman Sergio Marchionne van Fiat vorige week in Berlijn, waar hij gesprekken voerde met Karl-Theodor zu Guttenberg, de Duitse minister van Economische Zaken. Zu Guttenberg is namens de Duitse regering belast met de zoektocht naar geldschieters voor het noodlijdende Opel.

Gisteren maakte Fiat ook de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Het bedrijf leed een nettoverlies van 410 miljoen euro. De totale omzet van de Fiat Group daalde van 15,08 miljard euro naar 11,27 miljard euro.