Ook Italië start sloopregeling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het steunpakket van de regering van premier Berlusconi is een reactie op negatieve berichten van vorige week. Zo zei autofabrikant Fiat de fabrieken bij Napels en Palermo te sluiten en 60 duizend werknemers te ontslaan als er geen steun zou komen. Of deze maatregelen nu echt van de baan zijn, wilde het bedrijf nog niet bevestigen.

De korting op de aanschaf van een nieuwe auto geldt niet alleen voor Fiat maar voor alle automerken, zoals ook in Duitsland en Frankrijk het geval is. In Nederland is de Tweede Kamer ook voor een sloopregeling. De regering is in overleg met de brancheverenigingen over de invulling. Ondertussen probeert EU-voorzitter Tsjechië de EC te bewegen zo snel mogelijk een Europa-brede sloopregeling op te zetten.

Ook Italië start sloopregeling | Automotive Online

Ook Italië start sloopregeling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het steunpakket van de regering van premier Berlusconi is een reactie op negatieve berichten van vorige week. Zo zei autofabrikant Fiat de fabrieken bij Napels en Palermo te sluiten en 60 duizend werknemers te ontslaan als er geen steun zou komen. Of deze maatregelen nu echt van de baan zijn, wilde het bedrijf nog niet bevestigen.

De korting op de aanschaf van een nieuwe auto geldt niet alleen voor Fiat maar voor alle automerken, zoals ook in Duitsland en Frankrijk het geval is. In Nederland is de Tweede Kamer ook voor een sloopregeling. De regering is in overleg met de brancheverenigingen over de invulling. Ondertussen probeert EU-voorzitter Tsjechië de EC te bewegen zo snel mogelijk een Europa-brede sloopregeling op te zetten.