Auto huren in Nieuw-Zeeland: waar moet je allemaal op letten?

Reizen • Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen eenvoudig gebruikmaken van het NZeTA. Een NZeTA is na toekenning meteen geldig.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Unsplash)

Nieuw-Zeeland is een land dat zich uitstekend leent om per camper of per auto te worden ontdekt. Als je van plan bent een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken en een auto wilt huren, kan het proces op zich al heel wat voeten in de aarde hebben. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, lees je in dit artikel waar je rekening mee moet houden als je een auto wilt gaan huren en een rondreis wilt gaan maken in Nieuw-Zeeland.

Benodigde documenten

Rijbewijs

Iedereen boven de 18 jaar kan een auto huren in Nieuw-Zeeland zolang zij een geldig rijbewijs hebben dat in het Engels is opgesteld. Als je geen Engelstalig rijbewijs hebt, dan moet je rijbewijs voorzien zijn van een goedgekeurde vertaling van uw rijbewijs of een International Driving Permit (IDP). Vrijwel elk autoverhuurbedrijf in Nieuw-Zeeland accepteert een IDP, dus het is verstandig om er een aan te vragen voor je op reis gaat. Het is wel verstandig om deze op tijd aan te vragen, want de gemiddelde levertijd kan oplopen tot wel drie weken. Houdt er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven afwijkende voorwaarden hebben en je er alleen een auto mag huren als je ouder bent dan 21 jaar.

Creditcard

Voor het huren van een auto in Nieuw-Zeeland moet je borg betalen, die je terugkrijgt op het moment dat je de auto bij het verhuurbedrijf aanlevert. Hier zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden. Zo moet je het voertuig onbeschadigd terugbrengen, met een volle brandstoftank en moet je voldoen aan de andere eisen die in de huurovereenkomst staan. De meeste verhuurbedrijven in Nieuw-Zeeland accepteren bij het betalen van de borg enkel een creditcard. Weinig verhuurbedrijven accepteren geen contant bij het betalen van de borg.

Kosten autoverhuur en verzekeringen

Autoverhuur

De kosten van het huren van een auto in Nieuw-Zeeland zijn afhankelijk van het formaat van de auto. De prijzen kunnen variëren van NZ $20/per dag voor een kleine auto in het laagseizoen tot wel NZ $150/per dag voor in het hoogseizoen. Als je een grotere auto wilt, dan moet je rekening houden met kosten van rond de NZ $70/ per dag in het laagseizoen tot NZ $195/per dag in hoogseizoen.

Verzekeringen

Sommige verhuurbedrijven kunnen een extra vergoeding voor jonge bestuurders in rekening brengen als de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Verder kan er een one way fee worden gefactureerd als je de auto op een andere locatie inlevert of als je een extra bestuurder wilt toevoegen. De autoverzekering is meestal bij de prijs inbegrepen bij het huren van een auto in Nieuw-Zeeland. Het is mogelijk om het eigen risico te verlagen door een extra bedrag per dag te betalen. Dit dagtarief ligt meestal tussen NZ $20 en NZ $30 per dag bij het huren van een auto en tussen NZ $25 en NZ $45. In de verzekering zitten meestal de “Collision Damage Waiver” en “Loss Damage Waiver” inbegrepen, wat inhoudt dat de verzekering dekking biedt in het geval van een botsing, schade, en verlies of diefstal van het voertuig. Houdt er rekening mee dat wat er precies wordt gedekt binnen de verzekering kan verschillen per verhuurbedrijf, dus lees van tevoren de huurovereenkomst goed na.

Vergeet niet een NZeTA aan te vragen

Als je je reisroute door Nieuw-Zeeland hebt uitgestippeld, een verhuurbedrijf is gekozen en je verzekerd bent, moet je niet vergeten een reistoestemming, of een visum, aan te vragen om een autorondreis door Nieuw-Zeeland te maken. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen eenvoudig gebruikmaken van het NZeTA. Een NZeTA is na toekenning meteen geldig voor de periode van twee jaar en daarmee mogen er een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland worden gemaakt. Met het NZeTA mag je tot drie aaneengesloten maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, wat meestal voldoende is om Nieuw-Zeeland per auto te gaan ontdekken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland

Auto huren in Nieuw-Zeeland: waar moet je allemaal op letten? | Automotive Online

Auto huren in Nieuw-Zeeland: waar moet je allemaal op letten?

Reizen • Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen eenvoudig gebruikmaken van het NZeTA. Een NZeTA is na toekenning meteen geldig.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Unsplash)

Nieuw-Zeeland is een land dat zich uitstekend leent om per camper of per auto te worden ontdekt. Als je van plan bent een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken en een auto wilt huren, kan het proces op zich al heel wat voeten in de aarde hebben. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, lees je in dit artikel waar je rekening mee moet houden als je een auto wilt gaan huren en een rondreis wilt gaan maken in Nieuw-Zeeland.

Benodigde documenten

Rijbewijs

Iedereen boven de 18 jaar kan een auto huren in Nieuw-Zeeland zolang zij een geldig rijbewijs hebben dat in het Engels is opgesteld. Als je geen Engelstalig rijbewijs hebt, dan moet je rijbewijs voorzien zijn van een goedgekeurde vertaling van uw rijbewijs of een International Driving Permit (IDP). Vrijwel elk autoverhuurbedrijf in Nieuw-Zeeland accepteert een IDP, dus het is verstandig om er een aan te vragen voor je op reis gaat. Het is wel verstandig om deze op tijd aan te vragen, want de gemiddelde levertijd kan oplopen tot wel drie weken. Houdt er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven afwijkende voorwaarden hebben en je er alleen een auto mag huren als je ouder bent dan 21 jaar.

Creditcard

Voor het huren van een auto in Nieuw-Zeeland moet je borg betalen, die je terugkrijgt op het moment dat je de auto bij het verhuurbedrijf aanlevert. Hier zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden. Zo moet je het voertuig onbeschadigd terugbrengen, met een volle brandstoftank en moet je voldoen aan de andere eisen die in de huurovereenkomst staan. De meeste verhuurbedrijven in Nieuw-Zeeland accepteren bij het betalen van de borg enkel een creditcard. Weinig verhuurbedrijven accepteren geen contant bij het betalen van de borg.

Kosten autoverhuur en verzekeringen

Autoverhuur

De kosten van het huren van een auto in Nieuw-Zeeland zijn afhankelijk van het formaat van de auto. De prijzen kunnen variëren van NZ $20/per dag voor een kleine auto in het laagseizoen tot wel NZ $150/per dag voor in het hoogseizoen. Als je een grotere auto wilt, dan moet je rekening houden met kosten van rond de NZ $70/ per dag in het laagseizoen tot NZ $195/per dag in hoogseizoen.

Verzekeringen

Sommige verhuurbedrijven kunnen een extra vergoeding voor jonge bestuurders in rekening brengen als de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Verder kan er een one way fee worden gefactureerd als je de auto op een andere locatie inlevert of als je een extra bestuurder wilt toevoegen. De autoverzekering is meestal bij de prijs inbegrepen bij het huren van een auto in Nieuw-Zeeland. Het is mogelijk om het eigen risico te verlagen door een extra bedrag per dag te betalen. Dit dagtarief ligt meestal tussen NZ $20 en NZ $30 per dag bij het huren van een auto en tussen NZ $25 en NZ $45. In de verzekering zitten meestal de “Collision Damage Waiver” en “Loss Damage Waiver” inbegrepen, wat inhoudt dat de verzekering dekking biedt in het geval van een botsing, schade, en verlies of diefstal van het voertuig. Houdt er rekening mee dat wat er precies wordt gedekt binnen de verzekering kan verschillen per verhuurbedrijf, dus lees van tevoren de huurovereenkomst goed na.

Vergeet niet een NZeTA aan te vragen

Als je je reisroute door Nieuw-Zeeland hebt uitgestippeld, een verhuurbedrijf is gekozen en je verzekerd bent, moet je niet vergeten een reistoestemming, of een visum, aan te vragen om een autorondreis door Nieuw-Zeeland te maken. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen eenvoudig gebruikmaken van het NZeTA. Een NZeTA is na toekenning meteen geldig voor de periode van twee jaar en daarmee mogen er een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland worden gemaakt. Met het NZeTA mag je tot drie aaneengesloten maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, wat meestal voldoende is om Nieuw-Zeeland per auto te gaan ontdekken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland