VASS Nederland: ‘Onze kracht komt vanuit onszelf’

Oliebollenspecial • VASS Nederland heeft een adviserende rol en laat de ondernemer zijn eigen identiteit behouden en zijn eigen beleid voeren.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Mirjam van der Rijt: "We denken in oplossingen.” (foto: Promedia)

Verenigde Autobedrijven Samen Sterk of kortweg VASS, is een collectief waar universele autobedrijven en leveranciers samengebracht worden, zodat ze elkaar kunnen versterken op het gebied van informatie, kennis, belangen, kwaliteit, transparantie en voordeel.

Dat er behoefte was aan een belangenorganisatie voor universele autobedrijven, blijkt wel uit het feit dat er sinds de oprichting in 2020 maar liefst 560 bedrijven zich hebben aangesloten. Wat is de kracht van dit platform? “Onze kracht is de eenvoud en het denken in oplossingen. Ieder VASS lid of leverancier heeft kennis en ervaring in huis. Door al deze kennis en ervaringen te bundelen, heb je een onuitputtelijke bron tot je beschikking met de VASS-app. We gaan uit van ieders eigen kracht en werken samen. Er is geen ‘moeten’, je bent niets verplicht. We adviseren en hebben een sterke inhoudelijke betekenis door ook bijeenkomsten en kennissessies te organiseren en voordelen te bieden. Ons motto is: van waarde zijn en waarde toevoegen, geboren uit onze eigen praktijkervaring”, aldus initiatiefneemster Mirjam van der Rijt. In het dagelijks leven runt zij samen met haar echtgenoot John van der Rijt een universeel autobedrijf in Uden, waar veel premium merken hun weg naar de klant vinden en zij haar praktijkervaring opdoet.

Snel schakelen

“De autobranche is een dynamische branche waarin je snel moet kunnen schakelen. Maar waarin je ook al snel tegen muren en frustraties aan kan lopen. Er blijven veel deuren gesloten omdat dealers bijvoorbeeld hun kennis vasthouden of leveranciers een enkel universeel autobedrijf niet horen. VASS kan daarin ondersteunen. Bovendien zijn we gezamenlijk een volwaardig gesprekspartner en meteen interessant voor derden, waar de bij VASS aangesloten ondernemer weer bij gebaat is. Onderwerpen van nu zijn non-conformiteit bijvoorbeeld en het voeren van een gedegen personeelsbeleid, waarbij opleiding en scholing centraal staat. Belangrijk om met de huidige personeelstekorten je bestaande mensen aan je bedrijf te binden. Maar ook aan de inkoopkant valt er veel winst te behalen. Voordeel en kennis zijn van groot belang in deze tijden. Samen krijgen we deuren open.”

De app is het bindmiddel

VASS Nederland heeft een adviserende rol en laat de ondernemer zijn eigen identiteit behouden en zijn eigen beleid voeren. Mirjam van der Rijt: “Het bindmiddel is de app. De VASS-app helpt iedereen die de app raadpleegt verder. En als dat toch niet voldoende is dan helpen we persoonlijk of verwijzen we naar andere bij ons aangesloten deskundigen. We pakken collectief zaken op die aansluiten bij de praktijk. De aangesloten ondernemer betaalt iedere maand een fee en wordt door ons als het ware wakker gehouden. Hij is bezig met de ‘hitte van de dag’ en wij ondersteunen waar behoefte is. We verbinden in de breedste zin van het woord en hebben een enorme hoeveelheid kennis vanwege de steeds groter wordende relatiekring. Doordat we alles positief aanvliegen en in oplossingen denken zijn we echt onderscheidend in de branche. De betrokkenheid van de aangesloten ondernemers is groot en het gevoel van ergens bij horen is comfortabel. Graag komen we persoonlijk bij je langs voor een kop koffie om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VASS Nederland: ‘Onze kracht komt vanuit onszelf’ | Automotive Online

VASS Nederland: ‘Onze kracht komt vanuit onszelf’

Oliebollenspecial • VASS Nederland heeft een adviserende rol en laat de ondernemer zijn eigen identiteit behouden en zijn eigen beleid voeren.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Mirjam van der Rijt: "We denken in oplossingen.” (foto: Promedia)

Verenigde Autobedrijven Samen Sterk of kortweg VASS, is een collectief waar universele autobedrijven en leveranciers samengebracht worden, zodat ze elkaar kunnen versterken op het gebied van informatie, kennis, belangen, kwaliteit, transparantie en voordeel.

Dat er behoefte was aan een belangenorganisatie voor universele autobedrijven, blijkt wel uit het feit dat er sinds de oprichting in 2020 maar liefst 560 bedrijven zich hebben aangesloten. Wat is de kracht van dit platform? “Onze kracht is de eenvoud en het denken in oplossingen. Ieder VASS lid of leverancier heeft kennis en ervaring in huis. Door al deze kennis en ervaringen te bundelen, heb je een onuitputtelijke bron tot je beschikking met de VASS-app. We gaan uit van ieders eigen kracht en werken samen. Er is geen ‘moeten’, je bent niets verplicht. We adviseren en hebben een sterke inhoudelijke betekenis door ook bijeenkomsten en kennissessies te organiseren en voordelen te bieden. Ons motto is: van waarde zijn en waarde toevoegen, geboren uit onze eigen praktijkervaring”, aldus initiatiefneemster Mirjam van der Rijt. In het dagelijks leven runt zij samen met haar echtgenoot John van der Rijt een universeel autobedrijf in Uden, waar veel premium merken hun weg naar de klant vinden en zij haar praktijkervaring opdoet.

Snel schakelen

“De autobranche is een dynamische branche waarin je snel moet kunnen schakelen. Maar waarin je ook al snel tegen muren en frustraties aan kan lopen. Er blijven veel deuren gesloten omdat dealers bijvoorbeeld hun kennis vasthouden of leveranciers een enkel universeel autobedrijf niet horen. VASS kan daarin ondersteunen. Bovendien zijn we gezamenlijk een volwaardig gesprekspartner en meteen interessant voor derden, waar de bij VASS aangesloten ondernemer weer bij gebaat is. Onderwerpen van nu zijn non-conformiteit bijvoorbeeld en het voeren van een gedegen personeelsbeleid, waarbij opleiding en scholing centraal staat. Belangrijk om met de huidige personeelstekorten je bestaande mensen aan je bedrijf te binden. Maar ook aan de inkoopkant valt er veel winst te behalen. Voordeel en kennis zijn van groot belang in deze tijden. Samen krijgen we deuren open.”

De app is het bindmiddel

VASS Nederland heeft een adviserende rol en laat de ondernemer zijn eigen identiteit behouden en zijn eigen beleid voeren. Mirjam van der Rijt: “Het bindmiddel is de app. De VASS-app helpt iedereen die de app raadpleegt verder. En als dat toch niet voldoende is dan helpen we persoonlijk of verwijzen we naar andere bij ons aangesloten deskundigen. We pakken collectief zaken op die aansluiten bij de praktijk. De aangesloten ondernemer betaalt iedere maand een fee en wordt door ons als het ware wakker gehouden. Hij is bezig met de ‘hitte van de dag’ en wij ondersteunen waar behoefte is. We verbinden in de breedste zin van het woord en hebben een enorme hoeveelheid kennis vanwege de steeds groter wordende relatiekring. Doordat we alles positief aanvliegen en in oplossingen denken zijn we echt onderscheidend in de branche. De betrokkenheid van de aangesloten ondernemers is groot en het gevoel van ergens bij horen is comfortabel. Graag komen we persoonlijk bij je langs voor een kop koffie om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.