Een compleet assortiment voor uw bedrijfswagen

Brand Story • Motexion is een grote speler op het gebied van betimmeringen en accessoires voor bedrijfswagens. Met een uitgebreid assortiment bedienen ze klanten in heel Europa en zelfs ver daarbuiten.
Dani Allen Dani Allen
• Laatste update:
Beeld: Motexion

Met 2 productie locaties in Nederland en 1 in Engeland worden jaarlijks vele duizenden sets geleverd. Zowel aan de merkdealer op de hoek als aan de lijn in de autofabriek. “Elke klant vraagt een eigen benadering, maar als OEM-supplier hebben we wel geleerd dat procedures houvast geven. Niet alleen in het beheersen van je productieproces, maar zeker ook in het vastleggen wat de klant van je mag ver- wachten”. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is een belangrijk credo binnen Motexion.

motexion 2022 amm 2We spreken met Bas Poldervaart, een van de accountmanagers bij Motexion. De afgelopen tijd waren een uitdaging, behalve de bedrijfswagens die wegbleven had Motexion last van slechte verkrijgbaarheid van grondstoffen en de stijgende prijzen. “Ons voordeel was dat we altijd wel veel grondstoffen op voorraad hebben, daar konden we mee vooruit, maar je wordt ook creatief en gaat op zoek naar andere materialen”. Waar kunststof wandbekleding al wat langer gebruikt wordt is er nu ook een kunststof vloer. Voordeel van kunststof is een lager gewicht, wat zeker voor EV een belangrijke factor is. “We hebben uitgebreid getest om het materiaal, de bewerking en montage te optimaliseren. Onder de naam Slimline+ bieden we het nu aan en dat gaat boven verwachting. Meer dan 50% lichter dan een houten vloer, dat scheelt in de auto, maar ook in transport en in de montage”.

Naast het standaard assortiment in berkentriplex komen er ook voor de andere producten een lichtgewicht alternatief. Van wielkastbescherming tot hemelbekleding in de laadruimte en tussenschotten, overal geldt; licht waar het kan, sterk waar het moet!

“We zitten niet stil” zegt Bas Poldervaart. “We krijgen steeds meer vragen voor accessoires buiten de laadruimte. Niet alleen aan de buitenkant van de bedrijfswagen, maar bijvoorbeeld ook de consoles tussen de voorstoelen als extra opbergruimte. Ook hier wordt het assortiment binnenkort verder uitgebreid”.

Qua productontwikkeling liggen er nog genoeg mogelijkheden voor betere en mooiere producten. Met gebruiksgemak, snelle montage en veiligheid hoog in het vaandel, blijft Motexion het adres voor de beste bescherming voor uw bedrijfswagen.

Een compleet assortiment voor uw bedrijfswagen | Automotive Online

Een compleet assortiment voor uw bedrijfswagen

Brand Story • Motexion is een grote speler op het gebied van betimmeringen en accessoires voor bedrijfswagens. Met een uitgebreid assortiment bedienen ze klanten in heel Europa en zelfs ver daarbuiten.
Dani Allen Dani Allen
• Laatste update:
Beeld: Motexion

Met 2 productie locaties in Nederland en 1 in Engeland worden jaarlijks vele duizenden sets geleverd. Zowel aan de merkdealer op de hoek als aan de lijn in de autofabriek. “Elke klant vraagt een eigen benadering, maar als OEM-supplier hebben we wel geleerd dat procedures houvast geven. Niet alleen in het beheersen van je productieproces, maar zeker ook in het vastleggen wat de klant van je mag ver- wachten”. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is een belangrijk credo binnen Motexion.

motexion 2022 amm 2We spreken met Bas Poldervaart, een van de accountmanagers bij Motexion. De afgelopen tijd waren een uitdaging, behalve de bedrijfswagens die wegbleven had Motexion last van slechte verkrijgbaarheid van grondstoffen en de stijgende prijzen. “Ons voordeel was dat we altijd wel veel grondstoffen op voorraad hebben, daar konden we mee vooruit, maar je wordt ook creatief en gaat op zoek naar andere materialen”. Waar kunststof wandbekleding al wat langer gebruikt wordt is er nu ook een kunststof vloer. Voordeel van kunststof is een lager gewicht, wat zeker voor EV een belangrijke factor is. “We hebben uitgebreid getest om het materiaal, de bewerking en montage te optimaliseren. Onder de naam Slimline+ bieden we het nu aan en dat gaat boven verwachting. Meer dan 50% lichter dan een houten vloer, dat scheelt in de auto, maar ook in transport en in de montage”.

Naast het standaard assortiment in berkentriplex komen er ook voor de andere producten een lichtgewicht alternatief. Van wielkastbescherming tot hemelbekleding in de laadruimte en tussenschotten, overal geldt; licht waar het kan, sterk waar het moet!

“We zitten niet stil” zegt Bas Poldervaart. “We krijgen steeds meer vragen voor accessoires buiten de laadruimte. Niet alleen aan de buitenkant van de bedrijfswagen, maar bijvoorbeeld ook de consoles tussen de voorstoelen als extra opbergruimte. Ook hier wordt het assortiment binnenkort verder uitgebreid”.

Qua productontwikkeling liggen er nog genoeg mogelijkheden voor betere en mooiere producten. Met gebruiksgemak, snelle montage en veiligheid hoog in het vaandel, blijft Motexion het adres voor de beste bescherming voor uw bedrijfswagen.