DCDW Podcast 252: Jimmy Greijmans van Occasionkeuring Nederland

William Widjaja William Widjaja
Beeld: DCDW

Voorstellen Jimmy Greijmans

Mijn naam is Jimmy Greijmans. Ik ben 27 jaar oud en sinds 2019 ben ik begonnen met het opstarten van Occasionkeuring Nederland. Gelukkig ging het steeds beter en werd het drukker bij ons. Toen is mijn zus het afgelopen jaar bij ons in de zaak gekomen en zij heeft eigenlijk heel veel taken van mij uit handen genomen. Dus alle after sales en administratie gaat via haar tegenwoordig.

Start van zijn carrière

Ik ben begonnen bij de IVA in Driebergen. Daar heb ik de HBO opleiding gedaan. Toen ik daarmee bezig was, proefde ik heel erg dat ze mij aan het stimuleren waren om praktijkervaring op te doen. Toen heb ik de keuze gemaakt om voor een KIA dealer te gaan werken. Daar heb ik veel ervaring opgedaan tijdens de koopavonden en de zaterdagen. Dat was eigenlijk een beetje een aparte keuze omdat mijn ouders zelf ook een autobedrijf hebben. Maar ik koos er bewust voor om ervaring op te doen bij een ander autobedrijf en vervolgens wel bij mijn vader te gaan werken. Uiteindelijk was ik met 21 jaar al klaar en nam ik de stap om in Amerika Economie en Management te gaan studeren. Vervolgens ben ik nog verder gegaan in Tilburg om daar International Business te studeren. Mijn afstudeerscriptie heeft uiteindelijk in Occasionkeuring Nederland geresulteerd.

Occasionkeuring Nederland!

Ik vond het raar dat mensen het gevoel hebben dat ze een gok moeten nemen bij het kopen van een tweedehands auto. Wanneer klanten een auto kopen bij een dealer speelde dit niet maar als er tweedehands een auto gekocht werd bij een particulier, kwam er altijd wel een buurman of kennis mee om alles dubbel te checken. Hier zag ik dan ook daadwerkelijk kansen. Iedereen moet uiteraard met een gerust hart een auto moeten kopen. Zo is het eigenlijk ontstaan.

USP

Eenvoud en gebruiksgemak vinden we heel belangrijk. Iedereen in Nederland kan op ieder moment en iedere locatie een nieuwe auto kopen met een veilig gevoel. Oftewel, het toegankelijk maken van het kopen van een gebruikte auto.

https://www.dcdw.nl/podcast/jimmy-greijmans-van-occasionkeuring-nederland/