Samenwerking Findio en Actua werpt vruchten af

Private Lease Used timmert flink aan de weg

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Vlnr, Actua: Raymond Peters, Hessel Wesselius, Wichert Mulder, Ser Peters, Findio: Marco Schreuders, Richard Groenendaal, Reinier Hoogland, Geert Venhuizen. Deze foto is corona proof samengesteld in Photoshop (beeld: Actua).

Een eigen leasevloot met Actua 

“In korte tijd zijn we de markt ingegaan met PLU en we voorzien in een enorme behoefte. Er zijn nu al meer dan 80 vooral grote autobedrijven die met PLU werken.” zegt Ser Peters van Actua. “Ik ben blij dat we autobedrijven wat zekerheid en een extra inkomstenbron kunnen bieden en trots op het team waarmee we dit doen. De behoeften van autobedrijven zijn de basis van onze producten. Het is mooi om te zien dat we ze hiermee echt van dienst zijn.”

“De reacties zijn overweldigend. Nog veel meer grote en kleine partijen staan op het punt om zich aan te sluiten. Hierover later meer.” vult Raymond Peters enthousiast aan. 

Een vaste stroom inkomsten

“Autobedrijven zijn blij met zekerheid. Een eigen leasevloot geeft iedere maand een vaste stroom aan inkomsten. Het is dan minder erg als de verkopen wat achterblijven”, zegt Raymond. “Tijden veranderen snel, ook in Automotive. Neem de groei van elektrische auto’s en lease. Het is belangrijk dat autobedrijven hun toekomst zekerstellen. Dit kan door met PLU een eigen leasevloot op te bouwen.”

Het autobedrijf aan het stuur

“We bieden met PLU een product waarbij het autobedrijf op ieder onderdeel zelf de marge bepaalt en niet een ander. Dat wordt goed ontvangen.” geeft Raymond aan.

Eén aanspreekpunt, één systeem

“Het grootste voordeel is één overzichtelijk dashboard en één aanspreekpunt. Je spreekt dezelfde mensen, of het nu gaat om verzekeren, leasen, financieren, of garantie. Dit hoor ik vaak van autobedrijven”, zegt Raymond. “We zetten als team autobedrijven centraal. Als die dan zo positief reageren, dat is echt top.”

Strategische samenwerking voor een compleet aanbod

“De samenwerking met Findio werkt goed. Er is een goed teamgevoel”, geeft Raymond aan. “Samen bieden we een compleet verhaal. Zodra een autobedrijf bij PLU behoefte heeft aan leasebevoorschotting vragen we Findio erbij. We schakelen snel en dat werkt prettig.”

Buitendienst Actua aan het woord

Wichert: “Autobedrijven zijn blij met een tool waarmee ze zelf de marges bepalen en hun eigen leasevloot opbouwen. In één oogopslag zien ze het verschil tussen PLU, financieren en kopen. Bij PLU blijft de auto in eigen beheer. Na afloop van de leaseperiode krijgt het autobedrijf een goed onderhouden occasion terug die ze kunnen verkopen.”

Hessel: “Niet elk autobedrijf kan direct alles zelf financieren. Daarom is de samenwerking met Findio zo’n fijne aanvulling. Ook is Findio bezig zijn dealerbestand aan te sluiten op ons dashboard. Samen winnen we snel terrein.”

Leasebevoorschotting via Findio 

“Het is heel hard gegaan. Diverse kleine en ook grote partijen geven aan dat ze aan de slag gaan met PLU met onze leasebevoorschotting. Als je mij vraagt of de samenwerking succesvol is, dan zeg ik volmondig ja”, geeft Geert Venhuizen van Findio aan.

Een succesvol compleet pakket 

“Als ik zie hoe breed het enthousiasme is voor PLU, dan worden de verwachtingen overtroffen”, zegt Geert. “Dat er behoefte is aan leasebevoorschotting is zeker. Het moment waarop de behoefte ontstaat, wisselt per autobedrijf. We zien dat kleinere bedrijven vaak met een paar auto’s aan de slag gaan op basis van eigen middelen om daarna verder uit te bouwen met behulp van leasebevoorschotting. We zijn ook in gesprek met een autobedrijf dat een leasepark van honderden auto’s gaat opbouwen. Dan is er direct behoefte aan leasebevoorschotting.”

Samenwerking die het autobedrijf verder helpt 

“Dit is een mooi voorbeeld van een samenwerking die extra waarde toevoegt. Het feit dat we bij partijen aan tafel zitten uit de dealer top 100 laat dit wel zien. Het is echt een samenwerking waarbij we als geheel meer bieden dan de som der delen, 1+1= 3” sluit Geert af.

Buitendienst Findio aan het woord

Marco: “Occasionlease is iets waar veel autobedrijven al over nagedacht hebben, maar door de complexiteit nog niet zelf hebben gedaan. Hier is PLU een uitstekende uitkomst voor. Bij succes is het bijna niet zelf te financieren en daar is onze leasebevoorschotting weer een mooie oplossing voor.”

Reinier: “Een relatie van mij begon 2 jaar terug met private lease en heeft binnenkort met onze leasebevoorschotting een leasevloot van >100 auto’s. Zo snel kan het gaan en zo heeft hij een rijdende occasionvoorraad. Wil een klant een specifieke occasion, dan kijkt hij eerst in z’n leaseportefeuille. Heeft hij die auto in zijn leasevloot, dan belt hij die lessee om vervroegd een nieuwere leaseauto aan te bieden. Zo zijn beide klanten blij.”

Richard: “Autobedrijven vinden het interessant om met weinig investering een eigen leasepark te starten. Ze kunnen zo hun klanten langer aan zich binden en hebben meer te bieden. Daarbij horen we dat het prettig is dat ze daarbij volledig ontzorgd worden.”

Private lease used

Private Lease Used is een initiatief van Actua Lease & Services B.V. binnen de Actua Groep. Voor de Automotive branche realiseert de Actua Groep verschillende vernieuwende autoverzekeringen en levert maatwerk voor garantie, onderhoudspakketten en private lease constructies. Leasebevoorschotting, voorraadfinanciering en consumentenfinancieringen worden via de preferred partner Findio aangeboden.
Lees hier ons artikel in de vorige editie en kijk voor informatie op: privateleaseused.nl/autobedrijf.

Private Lease Used timmert flink aan de weg | Automotive Online
Samenwerking Findio en Actua werpt vruchten af

Private Lease Used timmert flink aan de weg

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Vlnr, Actua: Raymond Peters, Hessel Wesselius, Wichert Mulder, Ser Peters, Findio: Marco Schreuders, Richard Groenendaal, Reinier Hoogland, Geert Venhuizen. Deze foto is corona proof samengesteld in Photoshop (beeld: Actua).

Een eigen leasevloot met Actua 

“In korte tijd zijn we de markt ingegaan met PLU en we voorzien in een enorme behoefte. Er zijn nu al meer dan 80 vooral grote autobedrijven die met PLU werken.” zegt Ser Peters van Actua. “Ik ben blij dat we autobedrijven wat zekerheid en een extra inkomstenbron kunnen bieden en trots op het team waarmee we dit doen. De behoeften van autobedrijven zijn de basis van onze producten. Het is mooi om te zien dat we ze hiermee echt van dienst zijn.”

“De reacties zijn overweldigend. Nog veel meer grote en kleine partijen staan op het punt om zich aan te sluiten. Hierover later meer.” vult Raymond Peters enthousiast aan. 

Een vaste stroom inkomsten

“Autobedrijven zijn blij met zekerheid. Een eigen leasevloot geeft iedere maand een vaste stroom aan inkomsten. Het is dan minder erg als de verkopen wat achterblijven”, zegt Raymond. “Tijden veranderen snel, ook in Automotive. Neem de groei van elektrische auto’s en lease. Het is belangrijk dat autobedrijven hun toekomst zekerstellen. Dit kan door met PLU een eigen leasevloot op te bouwen.”

Het autobedrijf aan het stuur

“We bieden met PLU een product waarbij het autobedrijf op ieder onderdeel zelf de marge bepaalt en niet een ander. Dat wordt goed ontvangen.” geeft Raymond aan.

Eén aanspreekpunt, één systeem

“Het grootste voordeel is één overzichtelijk dashboard en één aanspreekpunt. Je spreekt dezelfde mensen, of het nu gaat om verzekeren, leasen, financieren, of garantie. Dit hoor ik vaak van autobedrijven”, zegt Raymond. “We zetten als team autobedrijven centraal. Als die dan zo positief reageren, dat is echt top.”

Strategische samenwerking voor een compleet aanbod

“De samenwerking met Findio werkt goed. Er is een goed teamgevoel”, geeft Raymond aan. “Samen bieden we een compleet verhaal. Zodra een autobedrijf bij PLU behoefte heeft aan leasebevoorschotting vragen we Findio erbij. We schakelen snel en dat werkt prettig.”

Buitendienst Actua aan het woord

Wichert: “Autobedrijven zijn blij met een tool waarmee ze zelf de marges bepalen en hun eigen leasevloot opbouwen. In één oogopslag zien ze het verschil tussen PLU, financieren en kopen. Bij PLU blijft de auto in eigen beheer. Na afloop van de leaseperiode krijgt het autobedrijf een goed onderhouden occasion terug die ze kunnen verkopen.”

Hessel: “Niet elk autobedrijf kan direct alles zelf financieren. Daarom is de samenwerking met Findio zo’n fijne aanvulling. Ook is Findio bezig zijn dealerbestand aan te sluiten op ons dashboard. Samen winnen we snel terrein.”

Leasebevoorschotting via Findio 

“Het is heel hard gegaan. Diverse kleine en ook grote partijen geven aan dat ze aan de slag gaan met PLU met onze leasebevoorschotting. Als je mij vraagt of de samenwerking succesvol is, dan zeg ik volmondig ja”, geeft Geert Venhuizen van Findio aan.

Een succesvol compleet pakket 

“Als ik zie hoe breed het enthousiasme is voor PLU, dan worden de verwachtingen overtroffen”, zegt Geert. “Dat er behoefte is aan leasebevoorschotting is zeker. Het moment waarop de behoefte ontstaat, wisselt per autobedrijf. We zien dat kleinere bedrijven vaak met een paar auto’s aan de slag gaan op basis van eigen middelen om daarna verder uit te bouwen met behulp van leasebevoorschotting. We zijn ook in gesprek met een autobedrijf dat een leasepark van honderden auto’s gaat opbouwen. Dan is er direct behoefte aan leasebevoorschotting.”

Samenwerking die het autobedrijf verder helpt 

“Dit is een mooi voorbeeld van een samenwerking die extra waarde toevoegt. Het feit dat we bij partijen aan tafel zitten uit de dealer top 100 laat dit wel zien. Het is echt een samenwerking waarbij we als geheel meer bieden dan de som der delen, 1+1= 3” sluit Geert af.

Buitendienst Findio aan het woord

Marco: “Occasionlease is iets waar veel autobedrijven al over nagedacht hebben, maar door de complexiteit nog niet zelf hebben gedaan. Hier is PLU een uitstekende uitkomst voor. Bij succes is het bijna niet zelf te financieren en daar is onze leasebevoorschotting weer een mooie oplossing voor.”

Reinier: “Een relatie van mij begon 2 jaar terug met private lease en heeft binnenkort met onze leasebevoorschotting een leasevloot van >100 auto’s. Zo snel kan het gaan en zo heeft hij een rijdende occasionvoorraad. Wil een klant een specifieke occasion, dan kijkt hij eerst in z’n leaseportefeuille. Heeft hij die auto in zijn leasevloot, dan belt hij die lessee om vervroegd een nieuwere leaseauto aan te bieden. Zo zijn beide klanten blij.”

Richard: “Autobedrijven vinden het interessant om met weinig investering een eigen leasepark te starten. Ze kunnen zo hun klanten langer aan zich binden en hebben meer te bieden. Daarbij horen we dat het prettig is dat ze daarbij volledig ontzorgd worden.”

Private lease used

Private Lease Used is een initiatief van Actua Lease & Services B.V. binnen de Actua Groep. Voor de Automotive branche realiseert de Actua Groep verschillende vernieuwende autoverzekeringen en levert maatwerk voor garantie, onderhoudspakketten en private lease constructies. Leasebevoorschotting, voorraadfinanciering en consumentenfinancieringen worden via de preferred partner Findio aangeboden.
Lees hier ons artikel in de vorige editie en kijk voor informatie op: privateleaseused.nl/autobedrijf.