DCDW Podcast 164: We willen Mivar positioneren als data- en softwarehuis

Romy Wielinga Romy Wielinga

“Tegenwoordig ben ik directeur van Cartalk International en Mivar Group. Cartalk levert allerhande voertuiginformatie. Dat varieert van onderdelen en accessoires tot de waarde van een auto. Wij combineren kentekeninformatie, voertuiginformatie en waarde-informatie op één plek aan elkaar. De data leveren we op maat met een webservice aan verschillende afnemers.”

Cloudoplossing

“Data kan je op verschillende manieren gebruiken. Daar moet je goed en creatief mee omgaan. Wij stemmen ons aanbod volledig af op de behoeften en de processen van onze klanten. Met onze data kunnen klanten hun processen en workflow optimaliseren. Dat kunnen dealers zijn, maar ook consultancybureaus en andere automotive ondernemingen. Sinds vorig jaar valt Mivar Group onder Cartalk International. Mivar heeft verschillende producten waarvan DMS-pakket Driver het bekendst is. Dit jaar lanceren we een nieuwe toekomstbestendige versie van Driver die in de cloud draait.”

Nieuwe positionering

“Naast Driver leveren we MiCheck waarmee bedrijven zonder papierstroom ROB-zaken kunnen afhandelen. TecRMI is onze technische informatiemodule. Met TecRMI kunnen autotechnici informatie opzoeken en meteen onderdelen bestellen. Zo sluiten de drie diensten bij elkaar aan en vullen ze elkaar aan. Voor een duidelijke positionering van onze producten kiezen we ervoor om Mivar te positioneren als data- en softwarehuis. Driver wordt straks door wederverkopers verkocht. Daarnaast willen we onze datahub veel breder inzetten. Daar gaan we ons de komende tijd mee bezig houden, te beginnen met de lancering van de cloudversie van Driver komend najaar.”

DCDW Podcast 164: We willen Mivar positioneren als data- en softwarehuis | Automotive Online

DCDW Podcast 164: We willen Mivar positioneren als data- en softwarehuis

Romy Wielinga Romy Wielinga

“Tegenwoordig ben ik directeur van Cartalk International en Mivar Group. Cartalk levert allerhande voertuiginformatie. Dat varieert van onderdelen en accessoires tot de waarde van een auto. Wij combineren kentekeninformatie, voertuiginformatie en waarde-informatie op één plek aan elkaar. De data leveren we op maat met een webservice aan verschillende afnemers.”

Cloudoplossing

“Data kan je op verschillende manieren gebruiken. Daar moet je goed en creatief mee omgaan. Wij stemmen ons aanbod volledig af op de behoeften en de processen van onze klanten. Met onze data kunnen klanten hun processen en workflow optimaliseren. Dat kunnen dealers zijn, maar ook consultancybureaus en andere automotive ondernemingen. Sinds vorig jaar valt Mivar Group onder Cartalk International. Mivar heeft verschillende producten waarvan DMS-pakket Driver het bekendst is. Dit jaar lanceren we een nieuwe toekomstbestendige versie van Driver die in de cloud draait.”

Nieuwe positionering

“Naast Driver leveren we MiCheck waarmee bedrijven zonder papierstroom ROB-zaken kunnen afhandelen. TecRMI is onze technische informatiemodule. Met TecRMI kunnen autotechnici informatie opzoeken en meteen onderdelen bestellen. Zo sluiten de drie diensten bij elkaar aan en vullen ze elkaar aan. Voor een duidelijke positionering van onze producten kiezen we ervoor om Mivar te positioneren als data- en softwarehuis. Driver wordt straks door wederverkopers verkocht. Daarnaast willen we onze datahub veel breder inzetten. Daar gaan we ons de komende tijd mee bezig houden, te beginnen met de lancering van de cloudversie van Driver komend najaar.”