Mobiliteit zonder garantie

Thema Leasing & Finance | Leasemaatschappijen zoeken weg in nieuwe diensten

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Voor corona en de anderhalve meter werd er ook al druk nagedacht over alternatieve mobiliteitsdiensten.

Wie in 2021 geen geld verdient met leasing kan er niks van”, zo omschreef de directeur van een grote Nederlandse leasemaatschappij onlangs de situatie. Met een ingedamd coronavirus, een stomende economie en uitstekende restwaarden, draaien de meeste leasemaatschappijen in 2021 hun financieel beste jaar sinds tijden. Maar successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het mobiliteitslandschap verandert snel en wie niet mee verandert kan zijn positie in de mobiliteitsketen zomaar kwijt raken. Hoe word je een mobiliteitsprovider zonder je bestaande – winstgevende- positie in de leasemarkt kwijt te raken?

Tijdens het Automotive Leasing Event, dat plaatsvindt op 9 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, gaat over de Yin en Yang van de mobiliteit: het samenspel tussen het vertrouwde leasemodel met andere vormen van mobiliteit. Victor van den Berg, managing director van mobiliteitsbedrijf Mobinck, geeft zijn visie op de toekomst van mobiliteit en de rol van leasing daarin. Maarten Poot, medeoprichter van Felyx, betoogt hoe de deelscooter onderdeel kan uitmaken van de mobiliteitsmix. En futurist Richard van Hooijdonk, één van de meest gevraagde sprekers van dit moment, zal de aanwezige leasedirecteuren inspireren met zijn verhaal over hoe technologie de mobiliteit steeds meer verandert. Tijdens het aansluitende diner wordt ook de toonaangevende gids in de leasebranche, de Automotive Leasemaatschappij Top 60, uitgereikt. Met diverse analyses (onder andere over waarom Nederland geen voedingsbodem is voor vergaande consolidatie) en een overzicht van de wie-is-wie in de leasebranche.

Het evenement vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als Future Fleet&Mobility Experience, zodat u ook uw potentiële klanten ontmoet. Over samenspel gesproken.

Automotive Leasing Eventleasing logo 2021 wiel los

Het Automotive Leasing Event vindt plaats op 9 november 2021, in de Midden Nederland Hallen, en start om 14.30 uur. Daarvoor is er gelegenheid om de gelijktijdig en op dezelfde locatie gehouden Future Fleet&Mobility Experience te bezoeken, hét evenement voor managers in zakelijke mobiliteit. Voor het programma en om u in te schrijven, kijk op automotive-online.nl./events.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Thema Leasing & Finance | Leasemaatschappijen zoeken weg in nieuwe diensten | Automotive Online
Mobiliteit zonder garantie

Thema Leasing & Finance | Leasemaatschappijen zoeken weg in nieuwe diensten

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Voor corona en de anderhalve meter werd er ook al druk nagedacht over alternatieve mobiliteitsdiensten.

Wie in 2021 geen geld verdient met leasing kan er niks van”, zo omschreef de directeur van een grote Nederlandse leasemaatschappij onlangs de situatie. Met een ingedamd coronavirus, een stomende economie en uitstekende restwaarden, draaien de meeste leasemaatschappijen in 2021 hun financieel beste jaar sinds tijden. Maar successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het mobiliteitslandschap verandert snel en wie niet mee verandert kan zijn positie in de mobiliteitsketen zomaar kwijt raken. Hoe word je een mobiliteitsprovider zonder je bestaande – winstgevende- positie in de leasemarkt kwijt te raken?

Tijdens het Automotive Leasing Event, dat plaatsvindt op 9 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, gaat over de Yin en Yang van de mobiliteit: het samenspel tussen het vertrouwde leasemodel met andere vormen van mobiliteit. Victor van den Berg, managing director van mobiliteitsbedrijf Mobinck, geeft zijn visie op de toekomst van mobiliteit en de rol van leasing daarin. Maarten Poot, medeoprichter van Felyx, betoogt hoe de deelscooter onderdeel kan uitmaken van de mobiliteitsmix. En futurist Richard van Hooijdonk, één van de meest gevraagde sprekers van dit moment, zal de aanwezige leasedirecteuren inspireren met zijn verhaal over hoe technologie de mobiliteit steeds meer verandert. Tijdens het aansluitende diner wordt ook de toonaangevende gids in de leasebranche, de Automotive Leasemaatschappij Top 60, uitgereikt. Met diverse analyses (onder andere over waarom Nederland geen voedingsbodem is voor vergaande consolidatie) en een overzicht van de wie-is-wie in de leasebranche.

Het evenement vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als Future Fleet&Mobility Experience, zodat u ook uw potentiële klanten ontmoet. Over samenspel gesproken.

Automotive Leasing Eventleasing logo 2021 wiel los

Het Automotive Leasing Event vindt plaats op 9 november 2021, in de Midden Nederland Hallen, en start om 14.30 uur. Daarvoor is er gelegenheid om de gelijktijdig en op dezelfde locatie gehouden Future Fleet&Mobility Experience te bezoeken, hét evenement voor managers in zakelijke mobiliteit. Voor het programma en om u in te schrijven, kijk op automotive-online.nl./events.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.