Dossier Duurzaamheid | Busjes eruit, e-scooters erin

Redactie Redactie
> Jumbo bezorgt voortaan elektrisch.

Bestelautodealers moeten er misschien maar vast aan wennen: in de binnen­steden kiezen steeds meer bedrijven voor bezorging via e-scooters en elektrische autootjes in plaats van bestelbusjes en andere vervoermiddelen. Zo gaat supermarktketen Jumbo de bezorging in de binnenstad van Groningen voortaan verzorgen met de Streetscooter, een e-scooter gebouwd door Deutsche Post. Binnenkort gaat de tweede rijden in Utrecht. Op termijn moeten alle 150 Jumbo-busjes worden vervangen door elektrische scooters, zegt Laura Valks-Piessens, woordvoerder van Jumbo. In Duitsland rijden inmiddels 2.500 Streetscooters voor ­Deutsche Post en DHL. In Nederland worden de eerste honderd nu ook ingezet. Leasemaatschappij Alphabet, ook de leverancier van Jumbo, heeft een partnership met Deutsche Post

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dossier Duurzaamheid | Busjes eruit, e-scooters erin | Automotive Online

Dossier Duurzaamheid | Busjes eruit, e-scooters erin

Redactie Redactie
> Jumbo bezorgt voortaan elektrisch.

Bestelautodealers moeten er misschien maar vast aan wennen: in de binnen­steden kiezen steeds meer bedrijven voor bezorging via e-scooters en elektrische autootjes in plaats van bestelbusjes en andere vervoermiddelen. Zo gaat supermarktketen Jumbo de bezorging in de binnenstad van Groningen voortaan verzorgen met de Streetscooter, een e-scooter gebouwd door Deutsche Post. Binnenkort gaat de tweede rijden in Utrecht. Op termijn moeten alle 150 Jumbo-busjes worden vervangen door elektrische scooters, zegt Laura Valks-Piessens, woordvoerder van Jumbo. In Duitsland rijden inmiddels 2.500 Streetscooters voor ­Deutsche Post en DHL. In Nederland worden de eerste honderd nu ook ingezet. Leasemaatschappij Alphabet, ook de leverancier van Jumbo, heeft een partnership met Deutsche Post

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.