De Sutter opent webshop voor ruildelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De producten in Ruildelen.nl komen niet alleen uit de schappen van initiatiefnemer Motorenfabriek De Sutter. In totaal biedt de webshop gereviseerde en gebruikte onderdelen aan van twaalf verschillende toeleveranciers. Het is daarmee volgens Jean-Paul Borsten, directeur van De Sutter, geen Marktplaats voor revisiebedrijven, maar eerder een Bol.com.

“We selecteren zelf wat er op de site komt te staan en van welke bedrijven.” De namen van zijn partners wil Borsten nog niet prijsgeven, maar het zijn naar eigen zeggen allemaal gerenommeerde leveranciers van revisie- en ruildelen.  “We geven zelf de garantie op alles wat bij ons besteld is. Dus we zorgen er wel voor dat we de bedrijven en hun manier van werken goed kennen.”

Bovag-garantie

Ruildelen.nl heeft bij de start circa 2.500 verschillende producten in het assortiment. Allemaal met de standaard Bovag-garantie van 12 maanden op motorblokken en drie maanden op deelreparaties. De onderdelen die De Sutter niet zelf reviseert of inkoopt worden rechtstreeks geleverd vanuit de partnerbedrijven zelf. Het doel van Ruildelen.nl is om een compleet aanbod te bieden van de meest gevraagde onderdelen en voor gemak te zorgen bij het autobedrijf dat deze onderdelen nodig heeft.

Volgens Borsten heeft ieder revisiebedrijf zijn eigen specialiteit, zowel in productgroep als merk of type. “Als je een constant hoog kwaliteitsniveau en marktconforme prijzen wilt bieden, moet je als revisiebedrijf niet alles zelf willen doen of bij een kleine groep partners afnemen”, vindt hij.

Daarnaast speelt volgens Borsten mee dat door de toenemende diversiteit aan specificaties die autofabrikanten bieden in hun modellen er te veel verschillende varianten zijn van bijvoorbeeld cilinderkoppen om een brede voorraad aan te houden. Samenwerkingsverbanden als Ruildelen.nl zijn daarom volgens hem hard nodig om toch een compleet assortiment te bieden en de garagist een zoektocht te besparen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

De Sutter opent webshop voor ruildelen | Automotive Online

De Sutter opent webshop voor ruildelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De producten in Ruildelen.nl komen niet alleen uit de schappen van initiatiefnemer Motorenfabriek De Sutter. In totaal biedt de webshop gereviseerde en gebruikte onderdelen aan van twaalf verschillende toeleveranciers. Het is daarmee volgens Jean-Paul Borsten, directeur van De Sutter, geen Marktplaats voor revisiebedrijven, maar eerder een Bol.com.

“We selecteren zelf wat er op de site komt te staan en van welke bedrijven.” De namen van zijn partners wil Borsten nog niet prijsgeven, maar het zijn naar eigen zeggen allemaal gerenommeerde leveranciers van revisie- en ruildelen.  “We geven zelf de garantie op alles wat bij ons besteld is. Dus we zorgen er wel voor dat we de bedrijven en hun manier van werken goed kennen.”

Bovag-garantie

Ruildelen.nl heeft bij de start circa 2.500 verschillende producten in het assortiment. Allemaal met de standaard Bovag-garantie van 12 maanden op motorblokken en drie maanden op deelreparaties. De onderdelen die De Sutter niet zelf reviseert of inkoopt worden rechtstreeks geleverd vanuit de partnerbedrijven zelf. Het doel van Ruildelen.nl is om een compleet aanbod te bieden van de meest gevraagde onderdelen en voor gemak te zorgen bij het autobedrijf dat deze onderdelen nodig heeft.

Volgens Borsten heeft ieder revisiebedrijf zijn eigen specialiteit, zowel in productgroep als merk of type. “Als je een constant hoog kwaliteitsniveau en marktconforme prijzen wilt bieden, moet je als revisiebedrijf niet alles zelf willen doen of bij een kleine groep partners afnemen”, vindt hij.

Daarnaast speelt volgens Borsten mee dat door de toenemende diversiteit aan specificaties die autofabrikanten bieden in hun modellen er te veel verschillende varianten zijn van bijvoorbeeld cilinderkoppen om een brede voorraad aan te houden. Samenwerkingsverbanden als Ruildelen.nl zijn daarom volgens hem hard nodig om toch een compleet assortiment te bieden en de garagist een zoektocht te besparen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.