Samenwerking op een laag pitje

Focwa: wij hebben de expertise in huis

Steven Don Steven Don

De gewenste vergaande samenwerking tussen Focwa Schadeherstel en Bovag Schade, waarover de afgelopen periode vaak werd gesproken, lijkt op een laag pitje te staan nu er een discussie ontstaat rond de implementatie van het Focwa Keurmerk door Bovag Schade. Bovag zou dit keurmerk adopteren, aldus Focwa-voorzitter Peter Brussel, maar beide verenigingen komen niet uit de voorwaarden. Dat vertelt hij in een exclusief interview op Automotive-management.nl. 

Stroef

Tijdens een onlangs gehouden congres van Bovag werd het signaal afgegeven dat de branchevereniging in Bunnik zelfstandig doorpakt. En dat is ook in Woerden niet onopgemerkt gebleven. De discussie over de implementatie van het  Focwa Keurmerk binnen Bovag Schade, staat momenteel verdere gesprekken in de weg, zegt Brussel. “Wij geven niet ons tafelzilver weg.”
Focwa heeft na jaren van onrust binnen de eigen geledingen nog wel een lange weg te gaan heeft om het vertrouwen van de leden terug te winnen. Dat de Bovag met zijn schadeherstelsectie daarin wellicht een verstorende rol speelt, ziet Brussel ook. “We steken onze kop niet in het zand, maar de binding met de leden groeit duidelijk weer. Wij hebben uiteindelijk ook de expertise over schadeherstel in huis. In de huidige markt, met steeds minder, maar wel complexere schades, heb je die expertise als branchevereniging nodig.”
Op andere vlakken loopt de samenwerking soepeler. Zo is Focwa samen met RAI Vereniging en Bovag in een constructief overleg over een gezamenlijk bestelplatform. En ook het overleg met de verzekeraars over de invulling van het netwerk op basis van soort schade, is na een roerig begin weer opbouwend, stelt Brussel. “We hebben een gezamenlijk belang, namelijk het borgen van de kwaliteit van schadeherstel”, aldus Brussel.

Lees het uitgebreide interview met Brussel

Focwa: wij hebben de expertise in huis | Automotive Online
Samenwerking op een laag pitje

Focwa: wij hebben de expertise in huis

Martijn Roede Martijn Roede

De gewenste vergaande samenwerking tussen Focwa Schadeherstel en Bovag Schade, waarover de afgelopen periode vaak werd gesproken, lijkt op een laag pitje te staan nu er een discussie ontstaat rond de implementatie van het Focwa Keurmerk door Bovag Schade. Bovag zou dit keurmerk adopteren, aldus Focwa-voorzitter Peter Brussel, maar beide verenigingen komen niet uit de voorwaarden. Dat vertelt hij in een exclusief interview op Automotive-management.nl. 

Stroef

Tijdens een onlangs gehouden congres van Bovag werd het signaal afgegeven dat de branchevereniging in Bunnik zelfstandig doorpakt. En dat is ook in Woerden niet onopgemerkt gebleven. De discussie over de implementatie van het  Focwa Keurmerk binnen Bovag Schade, staat momenteel verdere gesprekken in de weg, zegt Brussel. “Wij geven niet ons tafelzilver weg.”
Focwa heeft na jaren van onrust binnen de eigen geledingen nog wel een lange weg te gaan heeft om het vertrouwen van de leden terug te winnen. Dat de Bovag met zijn schadeherstelsectie daarin wellicht een verstorende rol speelt, ziet Brussel ook. “We steken onze kop niet in het zand, maar de binding met de leden groeit duidelijk weer. Wij hebben uiteindelijk ook de expertise over schadeherstel in huis. In de huidige markt, met steeds minder, maar wel complexere schades, heb je die expertise als branchevereniging nodig.”
Op andere vlakken loopt de samenwerking soepeler. Zo is Focwa samen met RAI Vereniging en Bovag in een constructief overleg over een gezamenlijk bestelplatform. En ook het overleg met de verzekeraars over de invulling van het netwerk op basis van soort schade, is na een roerig begin weer opbouwend, stelt Brussel. “We hebben een gezamenlijk belang, namelijk het borgen van de kwaliteit van schadeherstel”, aldus Brussel.

Lees het uitgebreide interview met Brussel