Nieuws van Duurzaam Repareren

Redactie Redactie
• Laatste update:
> Marien kwam het certificaat met de fiets ophalen.

Arval leaset duurzaam

Leasemaatschappij Arval heeft het certificaat Duurzaam Autoleasen ontvangen. Dit is een initiatief van stichting Duurzaam Repareren en staat voor een duurzame bedrijfsvoering en strategie. 

“We adviseren onze klanten al jaren over een duurzaam wagenparkbeleid en onze berijders over een zuinige autokeuze”, vertelt Marien Kreuger, operationeel directeur bij leasemaatschappij Arval. “Hiermee boeken wij positieve resultaten. De gemiddelde CO2-uitstoot van ons wagenpark is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gedaald. Maar milieuvriendelijk ondernemen zit niet alleen in verlaging van de CO2-uitstoot, maar ook in het gebruik van duurzame  producten bij reparatie en onderhoud. Wij werken samen met leveranciers die duurzame producten gebruiken en de elektriciteit voor ons eigen bedrijfspand wekken wij zoveel mogelijk op met zonnepanelen. Het certificaat ­Duurzaam Autoleasen is een mooie waardering van onze mvo-activiteiten”, zegt Marien Kreuger.

Gedegen beleid

Duurzaam Autoleasen is een label speciaal voor leasemaatschappijen die aan strenge duurzaamheidsnormen voldoen. Zo dient men een klimaatneutrale bedrijfsvoering te hebben, een gedegen beleid op duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, dient men werk uit te besteden bij duurzame bedrijven en is er ruime aandacht voor ‘social return’.
Aan Duurzaam Autoleasen wordt meegewerkt door Arval, Terberg Leasing, Multilease International Carlease Holding, Van Mossel Lease, Just Lease Noord Lease, J&T Autolease. Friesland Lease, Groen Rijden, ALD-Automotive, Multi Rent, Direct Lease en V&M Leasing. Meer informatie over de leasemaatschappijen, die de procedures reeds ­succesvol hebben doorlopen is te vinden op 
de website www.duurzaamautoleasen.nl

Duurzaam op AMT Live

Duurzaam Repareren is op 15 en 16 november aanwezig op de AMT Live’16 en nodigt u van harte uit. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 15 november: 
16.10 uur: Kennissessie Duurzaam Ondernemen. Een sessie waarin u ­praktische informatie krijgt over duurzaamheid.
16.50 uur: Feestelijke aftrapbijeenkomst Perfect Green – NoRiskParts – ­binnenkort kunt u – zonder gedoe – en met garanties – origineel gedemonteerde onderdelen direct bestellen vanuit uw huidige bestelplatform! 
17.00 uur: Happy Hour 

Woensdag 16 november:
14.30 uur: Start Smart Repair Hersteller 2016 –  een wedstrijd waar ge­selecteerde Smart Repair Herstellers op onze beursvloer tegen elkaar strijden voor de titel Smart Repair Hersteller van het jaar. Kom hen aanmoedigen!!! 
17.00 uur: Prijsuitreiking Smart Repair Hersteller van het jaar met Happy Hour
19.05 uur: Kennissessie Duurzaam Ondernemen. Een sessie waarin u ­praktische informatie krijgt over duurzaamheid.

banner studiedag

Smart Repair Hersteller 2016

slide mann neuOp 16 november, tijdens de AMT live20’16 in het Autotron in Rosmalen, vindt de eerste editie plaats van de Smart Repair Hersteller van het jaar. Inmiddels hebben alle toonaangevende schadeketens het beste paard van stal gehaald om deel te nemen aan deze competitie. Hiernaast zijn er ook enkele individuele bedrijven die zullen deelnemen. De jury, bestaande uit Wil Koot (Smart Repair International), Martijn van den Berg (verzekeraar Turien) en een schade-expert van Dekra, beoordeelt de herstelwerkzaamheden. De wedstrijd start op 16 november om 14.00 uur en om 17.00 uur wordt, tijdens het happy hour, de winnaar bekend gemaakt op de stand van Duurzaam Repareren.

Perfect Green Sales

Ruim een jaar geleden startten een aantal gerenommeerde demontagebedrijven het initiatief Perfect Green, dat een halfjaar later zelfs de Dave Bebelaar Award wist te winnen. Onder het label levert men gebruikte en gereviseerde onderdelen van goede ­kwaliteit, met no-risk garanties en uitstekende leveringsvoor­waarden. Samen met Duurzaam Repareren heeft men een ­verkooporganisatie ingericht met de naam Perfect Green Sales.  Nu is er ook een overkoepelende website waar de onderdelen van alle deelnemende demontagebedrijven worden aangeboden. Ook legt de verkooporganisatie koppelingen naar de meest gebruikte verkoopplatformen. Op 15 november vindt de officiële aftrap plaats van Perfect Green Sales, tijdens AMT Live’16. De organisatie verwacht nog dit jaar de website in de lucht te hebben. In het eerste kwartaal van 2017 zullen de onderdelen beschikbaar zijn op de onderdelenplatforms.  

Duurzaam jubileum 

jubileum

Oktober 2016 bestaat Duurzaam Repareren vijf jaar. De start werd gemaakt met de toenmalige Alwaysbemobile Company als pilotpartner en de Dekra als huisauditeur. De ABMC bestaat inmiddels niet meer, maar de Dekra is nog steeds nauw verbonden aan Duurzaam Repareren, dat inmiddels de enige duurzaamheidsnorm is die door alle opdrachtgevers wordt geaccepteerd en bijna drie duizend actieve certificaten heeft. Door de commissies waarin alle schadeketens, glasschadeketens, garagebedrijven, individuele bedrijven en fastfitters zijn vertegenwoordig is er sprake van een stevig fundament. 

Perfect Green Sales

Ruim een jaar geleden startten een aantal gerenommeerde demontagebedrijven het initiatief Perfect Green, dat een halfjaar later zelfs de Dave Bebelaar Award wist te winnen. Onder het label levert men gebruikte en gereviseerde onderdelen van goede ­kwaliteit, met no-risk garanties en uitstekende leveringsvoor­waarden. Samen met Duurzaam Repareren heeft men een ­verkooporganisatie ingericht met de naam Perfect Green Sales.  Nu is er ook een overkoepelende website waar de onderdelen van alle deelnemende demontagebedrijven worden aangeboden. Ook legt de verkooporganisatie koppelingen naar de meest gebruikte verkoopplatformen. Op 15 november vindt de officiële aftrap plaats van Perfect Green Sales, tijdens AMT Live’16. De organisatie verwacht nog dit jaar de website in de lucht te hebben. In het eerste kwartaal van 2017 zullen de onderdelen beschikbaar zijn op de onderdelenplatforms.  

Wind in de zeilen

Analoog aan Duurzaam Repareren in de automotive is anderhalf jaar geleden het label Duurzaam Herstel gelanceerd. duurzaamherstelOnder voorzitterschap van ASR Verzekeringen worden bedrijven die brand- en waterschadeherstelwerkzaamheden uitvoeren, op duurzaamheid gecertificeerd. Zoals aannemers, glaszetters, reconditioneringsbedrijven en elektronicareparateurs. Het project krijgt nu een extra impuls door het aansluiten van gemeenten en woningcoöperaties. Voorlopig gaat het om een pilot met een aantal partijen, onder toeziend oog van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Aedes (Vereniging van Woningcoöperaties). “Dit draagt bij aan de beoogde positie van Duurzaam Repareren”, zegt directeur Harry Filon. “Een duurzaamheidslabel waar opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar vinden. Dat gaat dus verder dan alleen de automotive.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuws van Duurzaam Repareren | Automotive Online

Nieuws van Duurzaam Repareren

Redactie Redactie
• Laatste update:
> Marien kwam het certificaat met de fiets ophalen.

Arval leaset duurzaam

Leasemaatschappij Arval heeft het certificaat Duurzaam Autoleasen ontvangen. Dit is een initiatief van stichting Duurzaam Repareren en staat voor een duurzame bedrijfsvoering en strategie. 

“We adviseren onze klanten al jaren over een duurzaam wagenparkbeleid en onze berijders over een zuinige autokeuze”, vertelt Marien Kreuger, operationeel directeur bij leasemaatschappij Arval. “Hiermee boeken wij positieve resultaten. De gemiddelde CO2-uitstoot van ons wagenpark is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gedaald. Maar milieuvriendelijk ondernemen zit niet alleen in verlaging van de CO2-uitstoot, maar ook in het gebruik van duurzame  producten bij reparatie en onderhoud. Wij werken samen met leveranciers die duurzame producten gebruiken en de elektriciteit voor ons eigen bedrijfspand wekken wij zoveel mogelijk op met zonnepanelen. Het certificaat ­Duurzaam Autoleasen is een mooie waardering van onze mvo-activiteiten”, zegt Marien Kreuger.

Gedegen beleid

Duurzaam Autoleasen is een label speciaal voor leasemaatschappijen die aan strenge duurzaamheidsnormen voldoen. Zo dient men een klimaatneutrale bedrijfsvoering te hebben, een gedegen beleid op duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, dient men werk uit te besteden bij duurzame bedrijven en is er ruime aandacht voor ‘social return’.
Aan Duurzaam Autoleasen wordt meegewerkt door Arval, Terberg Leasing, Multilease International Carlease Holding, Van Mossel Lease, Just Lease Noord Lease, J&T Autolease. Friesland Lease, Groen Rijden, ALD-Automotive, Multi Rent, Direct Lease en V&M Leasing. Meer informatie over de leasemaatschappijen, die de procedures reeds ­succesvol hebben doorlopen is te vinden op 
de website www.duurzaamautoleasen.nl

Duurzaam op AMT Live

Duurzaam Repareren is op 15 en 16 november aanwezig op de AMT Live’16 en nodigt u van harte uit. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 15 november: 
16.10 uur: Kennissessie Duurzaam Ondernemen. Een sessie waarin u ­praktische informatie krijgt over duurzaamheid.
16.50 uur: Feestelijke aftrapbijeenkomst Perfect Green – NoRiskParts – ­binnenkort kunt u – zonder gedoe – en met garanties – origineel gedemonteerde onderdelen direct bestellen vanuit uw huidige bestelplatform! 
17.00 uur: Happy Hour 

Woensdag 16 november:
14.30 uur: Start Smart Repair Hersteller 2016 –  een wedstrijd waar ge­selecteerde Smart Repair Herstellers op onze beursvloer tegen elkaar strijden voor de titel Smart Repair Hersteller van het jaar. Kom hen aanmoedigen!!! 
17.00 uur: Prijsuitreiking Smart Repair Hersteller van het jaar met Happy Hour
19.05 uur: Kennissessie Duurzaam Ondernemen. Een sessie waarin u ­praktische informatie krijgt over duurzaamheid.

banner studiedag

Smart Repair Hersteller 2016

slide mann neuOp 16 november, tijdens de AMT live20’16 in het Autotron in Rosmalen, vindt de eerste editie plaats van de Smart Repair Hersteller van het jaar. Inmiddels hebben alle toonaangevende schadeketens het beste paard van stal gehaald om deel te nemen aan deze competitie. Hiernaast zijn er ook enkele individuele bedrijven die zullen deelnemen. De jury, bestaande uit Wil Koot (Smart Repair International), Martijn van den Berg (verzekeraar Turien) en een schade-expert van Dekra, beoordeelt de herstelwerkzaamheden. De wedstrijd start op 16 november om 14.00 uur en om 17.00 uur wordt, tijdens het happy hour, de winnaar bekend gemaakt op de stand van Duurzaam Repareren.

Perfect Green Sales

Ruim een jaar geleden startten een aantal gerenommeerde demontagebedrijven het initiatief Perfect Green, dat een halfjaar later zelfs de Dave Bebelaar Award wist te winnen. Onder het label levert men gebruikte en gereviseerde onderdelen van goede ­kwaliteit, met no-risk garanties en uitstekende leveringsvoor­waarden. Samen met Duurzaam Repareren heeft men een ­verkooporganisatie ingericht met de naam Perfect Green Sales.  Nu is er ook een overkoepelende website waar de onderdelen van alle deelnemende demontagebedrijven worden aangeboden. Ook legt de verkooporganisatie koppelingen naar de meest gebruikte verkoopplatformen. Op 15 november vindt de officiële aftrap plaats van Perfect Green Sales, tijdens AMT Live’16. De organisatie verwacht nog dit jaar de website in de lucht te hebben. In het eerste kwartaal van 2017 zullen de onderdelen beschikbaar zijn op de onderdelenplatforms.  

Duurzaam jubileum 

jubileum

Oktober 2016 bestaat Duurzaam Repareren vijf jaar. De start werd gemaakt met de toenmalige Alwaysbemobile Company als pilotpartner en de Dekra als huisauditeur. De ABMC bestaat inmiddels niet meer, maar de Dekra is nog steeds nauw verbonden aan Duurzaam Repareren, dat inmiddels de enige duurzaamheidsnorm is die door alle opdrachtgevers wordt geaccepteerd en bijna drie duizend actieve certificaten heeft. Door de commissies waarin alle schadeketens, glasschadeketens, garagebedrijven, individuele bedrijven en fastfitters zijn vertegenwoordig is er sprake van een stevig fundament. 

Perfect Green Sales

Ruim een jaar geleden startten een aantal gerenommeerde demontagebedrijven het initiatief Perfect Green, dat een halfjaar later zelfs de Dave Bebelaar Award wist te winnen. Onder het label levert men gebruikte en gereviseerde onderdelen van goede ­kwaliteit, met no-risk garanties en uitstekende leveringsvoor­waarden. Samen met Duurzaam Repareren heeft men een ­verkooporganisatie ingericht met de naam Perfect Green Sales.  Nu is er ook een overkoepelende website waar de onderdelen van alle deelnemende demontagebedrijven worden aangeboden. Ook legt de verkooporganisatie koppelingen naar de meest gebruikte verkoopplatformen. Op 15 november vindt de officiële aftrap plaats van Perfect Green Sales, tijdens AMT Live’16. De organisatie verwacht nog dit jaar de website in de lucht te hebben. In het eerste kwartaal van 2017 zullen de onderdelen beschikbaar zijn op de onderdelenplatforms.  

Wind in de zeilen

Analoog aan Duurzaam Repareren in de automotive is anderhalf jaar geleden het label Duurzaam Herstel gelanceerd. duurzaamherstelOnder voorzitterschap van ASR Verzekeringen worden bedrijven die brand- en waterschadeherstelwerkzaamheden uitvoeren, op duurzaamheid gecertificeerd. Zoals aannemers, glaszetters, reconditioneringsbedrijven en elektronicareparateurs. Het project krijgt nu een extra impuls door het aansluiten van gemeenten en woningcoöperaties. Voorlopig gaat het om een pilot met een aantal partijen, onder toeziend oog van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Aedes (Vereniging van Woningcoöperaties). “Dit draagt bij aan de beoogde positie van Duurzaam Repareren”, zegt directeur Harry Filon. “Een duurzaamheidslabel waar opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar vinden. Dat gaat dus verder dan alleen de automotive.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.