Aftersales 2021: groeien in een veranderende markt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verwachtingen over de aftermarket die RAI Vereniging in 2011 samen met onderzoeksbureau ICDP naar buiten bracht, zijn grotendeels werkelijkheid geworden. Uit het continue marktonderzoek van Bovag en RAI Vereniging, blijkt dat in de afgelopen jaren het aantal onderhoudsmomenten en de omzet daadwerkelijk structureel zijn teruggelopen.

Het is de vraag of de bodem bereikt is, of dat de aftermarket nog verder terug zal lopen in de komende jaren. Om nu in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die er op hen afkomen, is het voor importeurs van personenauto's en onafhankelijke leveranciers van onderdelen belangrijk om betrouwbare informatie te hebben over de toekomstige ontwikkelingen. RAI Vereniging heeft daarom in samenwerking met ICDP een nieuwe prognose gemaakt van de ontwikkeling van de aftermarket in Nederland in de komende vijf jaar. Autovaksecretaris Jeroen van de Braak en beleidsadviseur Eric-Jan van der Berg presenteerden namens RAI Vereniging de resultaten: hoe gaat de aftersalesmarkt zich ontwikkelen, welke vormen van onderhoud nemen toe en welke nemen af, hoe ontwikkelen de marktaandelen van de verschillende kanalen zich? Meer informatie leest u op www.raivereniging.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Aftersales 2021: groeien in een veranderende markt | Automotive Online

Aftersales 2021: groeien in een veranderende markt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verwachtingen over de aftermarket die RAI Vereniging in 2011 samen met onderzoeksbureau ICDP naar buiten bracht, zijn grotendeels werkelijkheid geworden. Uit het continue marktonderzoek van Bovag en RAI Vereniging, blijkt dat in de afgelopen jaren het aantal onderhoudsmomenten en de omzet daadwerkelijk structureel zijn teruggelopen.

Het is de vraag of de bodem bereikt is, of dat de aftermarket nog verder terug zal lopen in de komende jaren. Om nu in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die er op hen afkomen, is het voor importeurs van personenauto's en onafhankelijke leveranciers van onderdelen belangrijk om betrouwbare informatie te hebben over de toekomstige ontwikkelingen. RAI Vereniging heeft daarom in samenwerking met ICDP een nieuwe prognose gemaakt van de ontwikkeling van de aftermarket in Nederland in de komende vijf jaar. Autovaksecretaris Jeroen van de Braak en beleidsadviseur Eric-Jan van der Berg presenteerden namens RAI Vereniging de resultaten: hoe gaat de aftersalesmarkt zich ontwikkelen, welke vormen van onderhoud nemen toe en welke nemen af, hoe ontwikkelen de marktaandelen van de verschillende kanalen zich? Meer informatie leest u op www.raivereniging.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.