Autosector in rustiger vaarwater door akkoord autobrief 2

Redactie Redactie
• Laatste update:

De tweede kamer nam half april Autobrief 2 aan. Alleen volledige elektrische auto's blijven extra gesubsidieerd door een lage bijtelling. Maar als het aan de Tweede Kamer ligt zal ook bij EV's nauwgezet gemonitord worden of er geen extreme marktsituaties ontstaan, zoals we die de afgelopen jaren soms hebben gezien. RAI Vereniging is blij dat het uiteindelijke wetsontwerp de eindstreep heeft gehaald. “Dit geeft rust en stabiliteit en dat is hard nodig in deze sterk competitieve en uitdagende markt”, aldus een opgeluchte, maar ook tevreden voorzitter Steven van Eijck. “Nagenoeg alle RAI-voorstellen van de coalitie, die mede onder aanvoering van RAI Vereniging werden gepresenteerd, zijn overgenomen. Natuurlijk heeft ook de Tweede Kamer haar visie gegeven en zijn er nog wijzigingen op onderdelen aangebracht, maar overall kan worden gezegd dat er nu een Autobrief 2 ligt waar de branche met vertrouwen naar kijkt.”

BPM-afbouw

Ook voor de langere termijn zijn belangrijke resultaten behaald. Staatssecretaris Erik Wiebes van het Ministerie van Financiën heeft nogmaals nadrukkelijk onderstreept dat de bpm uiteindelijk onhoudbaar is in Nederland. RAI Vereniging wil al jaren van de bpm af, onder meer omdat die een hele serie van parallelle importbedrijven de mogelijkheid geeft om handel te drijven door de verschillen die er zijn in de taxatiewaardes. De eerste afbouw is nu een feit en RAI Vereniging zal er scherp op toezien dat ook het volgende kabinet verdere stappen neemt in het verder afbouwen van deze unieke aanschafbelasting.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autosector in rustiger vaarwater door akkoord autobrief 2 | Automotive Online

Autosector in rustiger vaarwater door akkoord autobrief 2

Redactie Redactie
• Laatste update:

De tweede kamer nam half april Autobrief 2 aan. Alleen volledige elektrische auto's blijven extra gesubsidieerd door een lage bijtelling. Maar als het aan de Tweede Kamer ligt zal ook bij EV's nauwgezet gemonitord worden of er geen extreme marktsituaties ontstaan, zoals we die de afgelopen jaren soms hebben gezien. RAI Vereniging is blij dat het uiteindelijke wetsontwerp de eindstreep heeft gehaald. “Dit geeft rust en stabiliteit en dat is hard nodig in deze sterk competitieve en uitdagende markt”, aldus een opgeluchte, maar ook tevreden voorzitter Steven van Eijck. “Nagenoeg alle RAI-voorstellen van de coalitie, die mede onder aanvoering van RAI Vereniging werden gepresenteerd, zijn overgenomen. Natuurlijk heeft ook de Tweede Kamer haar visie gegeven en zijn er nog wijzigingen op onderdelen aangebracht, maar overall kan worden gezegd dat er nu een Autobrief 2 ligt waar de branche met vertrouwen naar kijkt.”

BPM-afbouw

Ook voor de langere termijn zijn belangrijke resultaten behaald. Staatssecretaris Erik Wiebes van het Ministerie van Financiën heeft nogmaals nadrukkelijk onderstreept dat de bpm uiteindelijk onhoudbaar is in Nederland. RAI Vereniging wil al jaren van de bpm af, onder meer omdat die een hele serie van parallelle importbedrijven de mogelijkheid geeft om handel te drijven door de verschillen die er zijn in de taxatiewaardes. De eerste afbouw is nu een feit en RAI Vereniging zal er scherp op toezien dat ook het volgende kabinet verdere stappen neemt in het verder afbouwen van deze unieke aanschafbelasting.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.