Coronel gaat voor elektrisch karten

Scheuren in stilte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Duurzaamheid is voor autocoureur Tim Coronel geen abstract begrip, maar een concrete manier van ondernemen. “Een initiatief als Duurzaam Repareren steunen betekent dat je het principe ook doorvoert in je eigen bedrijf”, aldus Coronel. Zo werden in zijn kartcentrum in Huizen de benzinekarts onlangs vervangen door elektrische. “Elektrisch karten is naast duurzaam ook ongelooflijk sexy”, zegt de man die zichzelf “de snelste man van Nederland” noemt. “Benzinekarts hebben een vermogen van 6,5 pk terwijl de elektrische karts maar liefst 13 pk op de wielen zetten. Bovendien heeft een elektromotor direct het volle koppel, terwijl een verbrandingsmotor met het toerental het vermogen moet opbouwen. Dus ook geen excuses meer over een slechte kart – ze zijn allemaal exact even snel.”

Meer organiseren

Het stille racen komt ook de business ten goede, zegt Coronel. “Het is schoner, er is geen lawaai, dus je kunt op de baan meer dingen organiseren zonder dat bijvoorbeeld een spreker wordt overstemd door motorgeluiden. Ook vragen elektrische karts veel minder onderhoud.” Natuurlijk begrijpt Coronel dat de traditionelere karter de benzinelucht en het scheurgeluid best eens zou kunnen gaan missen; vooral klanten uit de autobranche kijken soms meewarig naar de e-karts. Dat komt vooral door de nog gebrekkige bekendheid, denkt Coronel. “Het zou goed zijn wanneer autobedrijven kennismaken met elektrisch racen en ervaren dat elektrisch rijden de toekomst is en ook nog eens erg stoer en snel kan zijn. Daarom zijn bedrijven die bij Duurzaam Repareren zijn aangesloten van harte welkom. Tot 1 juli 2016 mag men twee heats rijden voor de prijs van één heat. Om kennis te maken met de elektrische kart.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Scheuren in stilte | Automotive Online
Coronel gaat voor elektrisch karten

Scheuren in stilte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Duurzaamheid is voor autocoureur Tim Coronel geen abstract begrip, maar een concrete manier van ondernemen. “Een initiatief als Duurzaam Repareren steunen betekent dat je het principe ook doorvoert in je eigen bedrijf”, aldus Coronel. Zo werden in zijn kartcentrum in Huizen de benzinekarts onlangs vervangen door elektrische. “Elektrisch karten is naast duurzaam ook ongelooflijk sexy”, zegt de man die zichzelf “de snelste man van Nederland” noemt. “Benzinekarts hebben een vermogen van 6,5 pk terwijl de elektrische karts maar liefst 13 pk op de wielen zetten. Bovendien heeft een elektromotor direct het volle koppel, terwijl een verbrandingsmotor met het toerental het vermogen moet opbouwen. Dus ook geen excuses meer over een slechte kart – ze zijn allemaal exact even snel.”

Meer organiseren

Het stille racen komt ook de business ten goede, zegt Coronel. “Het is schoner, er is geen lawaai, dus je kunt op de baan meer dingen organiseren zonder dat bijvoorbeeld een spreker wordt overstemd door motorgeluiden. Ook vragen elektrische karts veel minder onderhoud.” Natuurlijk begrijpt Coronel dat de traditionelere karter de benzinelucht en het scheurgeluid best eens zou kunnen gaan missen; vooral klanten uit de autobranche kijken soms meewarig naar de e-karts. Dat komt vooral door de nog gebrekkige bekendheid, denkt Coronel. “Het zou goed zijn wanneer autobedrijven kennismaken met elektrisch racen en ervaren dat elektrisch rijden de toekomst is en ook nog eens erg stoer en snel kan zijn. Daarom zijn bedrijven die bij Duurzaam Repareren zijn aangesloten van harte welkom. Tot 1 juli 2016 mag men twee heats rijden voor de prijs van één heat. Om kennis te maken met de elektrische kart.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.