Ook belgie gaat duurzaam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Na een voorzichtige start komt Duurzaam Repareren nu ook in België goed van de grond. “Er is inmiddels veel draagvlak onder opdrachtgevers van de autobranche en bij consumenten. Dat is cruciaal bij ons model”, zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren. De consument wordt binnen Duurzaam Repareren België vertegenwoordigd door Touring en VAB, de Belgische equivalenten van de ANWB. De verzekeringsbranche is ruimschoots vertegenwoordigd met Ethias, KBC Verzekeringen, Generali en Baloise. En voor de leasemarkt nemen Athlon, Alphabet, ALD Automotive en KBC Autolease zitting in het Belgische College van Deskundigen. Inmiddels is ook de overheid bij dit initiatief aangesloten. “Ook organisatorisch krijgt onze Belgische zuster inmiddels vorm”, zegt Filon. “Kathy Batsleer, voormalig directeur van ASN België, is eind vorig jaar aangetrokken om de acquisitie onder autobranchepartijen te leiden. Erik Swerts, operationeel directeur bij Alphabet Belgium, heeft het voorzitterschap voor België op zich genomen. Ik denk dat daardoor rond de zomer ook de certificatie van automotive bedrijven in een stroomversnelling zal komen”, aldus Filon.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ook belgie gaat duurzaam | Automotive Online

Ook belgie gaat duurzaam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Na een voorzichtige start komt Duurzaam Repareren nu ook in België goed van de grond. “Er is inmiddels veel draagvlak onder opdrachtgevers van de autobranche en bij consumenten. Dat is cruciaal bij ons model”, zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren. De consument wordt binnen Duurzaam Repareren België vertegenwoordigd door Touring en VAB, de Belgische equivalenten van de ANWB. De verzekeringsbranche is ruimschoots vertegenwoordigd met Ethias, KBC Verzekeringen, Generali en Baloise. En voor de leasemarkt nemen Athlon, Alphabet, ALD Automotive en KBC Autolease zitting in het Belgische College van Deskundigen. Inmiddels is ook de overheid bij dit initiatief aangesloten. “Ook organisatorisch krijgt onze Belgische zuster inmiddels vorm”, zegt Filon. “Kathy Batsleer, voormalig directeur van ASN België, is eind vorig jaar aangetrokken om de acquisitie onder autobranchepartijen te leiden. Erik Swerts, operationeel directeur bij Alphabet Belgium, heeft het voorzitterschap voor België op zich genomen. Ik denk dat daardoor rond de zomer ook de certificatie van automotive bedrijven in een stroomversnelling zal komen”, aldus Filon.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.