Gestegen nieuwverkoop spekt rdw-kas

Redactie Redactie
• Laatste update:

De RDW realiseerde in 2015 een omzetstijging van 6 procent tot 205,1 miljoen euro. De overheidsdienst had zelf rekening gehouden met een omzetdaling naar 186,3 miljoen euro. De dienst moest alle zeilen bijzetten om op tijd nieuwe auto's te registreren en importauto's te onderzoeken. Dat blijkt uit het jaarverslag van de RDW. De RDW meldt in zijn jaarverslag 2015 dat het uitging van een lagere nieuwverkoop. Ook de parallelimport van auto's, waarvoor een kentekenonderzoek door de RDW verplicht is, was groter dan in de zomer van 2014 door de RDW werd ingeschat. De RDW boekte uiteindelijk een positief resultaat van 9,9 miljoen euro. In 2014 maakte de RDW nog 3,5 miljoen euro winst. Voor dit jaar wordt opnieuw een negatief resultaat begroot omdat het gestegen aantal kentekenregistraties vooral het gevolg was van aflopende fiscale voordelen en de daarmee gepaard gaande ‘bijtellingshausse’. Verder staan er onder meer investeringen op stapel voor de renovatie van RDW-panden, vervanging van computersystemen en digitalisering van het apksteekproefproces.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Gestegen nieuwverkoop spekt rdw-kas | Automotive Online

Gestegen nieuwverkoop spekt rdw-kas

Redactie Redactie
• Laatste update:

De RDW realiseerde in 2015 een omzetstijging van 6 procent tot 205,1 miljoen euro. De overheidsdienst had zelf rekening gehouden met een omzetdaling naar 186,3 miljoen euro. De dienst moest alle zeilen bijzetten om op tijd nieuwe auto's te registreren en importauto's te onderzoeken. Dat blijkt uit het jaarverslag van de RDW. De RDW meldt in zijn jaarverslag 2015 dat het uitging van een lagere nieuwverkoop. Ook de parallelimport van auto's, waarvoor een kentekenonderzoek door de RDW verplicht is, was groter dan in de zomer van 2014 door de RDW werd ingeschat. De RDW boekte uiteindelijk een positief resultaat van 9,9 miljoen euro. In 2014 maakte de RDW nog 3,5 miljoen euro winst. Voor dit jaar wordt opnieuw een negatief resultaat begroot omdat het gestegen aantal kentekenregistraties vooral het gevolg was van aflopende fiscale voordelen en de daarmee gepaard gaande ‘bijtellingshausse’. Verder staan er onder meer investeringen op stapel voor de renovatie van RDW-panden, vervanging van computersystemen en digitalisering van het apksteekproefproces.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.