Hypes

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dus deze hype is alweer voorbij. Kunnen we afvinken. Gaan we naar de volgende: verkoopjeautoalsjeblieftaanmijennietaaniemandan dersenzekernietaandedealer.nl. Dit domein is nog vrij. Wie biedt? Is toch een ijzersterk domein? ‘We gaan auto's inkopen van particulieren en boren hier een nieuw marktsegment mee aan’. Kunnen we cijfers krijgen van wat er omgaat in dit marktsegment? Zie de investering in software om de hele wereld het kenteken te kunnen laten intoetsen en dan een inkoopprijs te krijgen. Het enige dat je ervoor over moet hebben is dat je daarna elke dag een mail krijgt dat het bod nog maar 6,5,3,2 dagen geldig is. Terwijl het bod om te beginnen al niet geldig was. ‘Wij komen langs om de wagen alsnog te taxeren’. We zien hier een uitstekend voorbeeld van een idioot businessmodel. Je zou er op de IVA les in kunnen geven als voorbeeld van hoe het niet moet. Vinken we deze hype al af of zullen we nog even wachten? Ik vink hem af. Wil nog wel even melden dat er een vrij jong gebruikte Boeing 777 (voor de kenners triple7) aangeboden wordt voor $7,7 miljoen. Staat in Seattle. Wel opknapkosten van plusminus $20 miljoen. Dat is nog eens taxeren! Dat je daar dure software voor ontwikkelt, okay. Tot slot nog even over deelauto's. Engerds hebben jongere mensen Y genoemd. En diezelfde engerds beweren dat die generatie Y niet meer het bezit wil, maar het gebruik. En dat wij allen geen bezit meer willen, maar alleen gebruik. Naar degelijk communistisch model. Graag een mand vol Vinken. Slavinken, blinde vinken, gevlekte vinken. Het maakt mij niet uit. Als ik het maar kan afvinken. Mogen ook papegaaien zijn. Leren we ook die iedereen na te praten. Want zo ontstaan deze hypes.

De opknapkosten bedragen 20 miljoen dollar.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hypes | Automotive Online

Hypes

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dus deze hype is alweer voorbij. Kunnen we afvinken. Gaan we naar de volgende: verkoopjeautoalsjeblieftaanmijennietaaniemandan dersenzekernietaandedealer.nl. Dit domein is nog vrij. Wie biedt? Is toch een ijzersterk domein? ‘We gaan auto's inkopen van particulieren en boren hier een nieuw marktsegment mee aan’. Kunnen we cijfers krijgen van wat er omgaat in dit marktsegment? Zie de investering in software om de hele wereld het kenteken te kunnen laten intoetsen en dan een inkoopprijs te krijgen. Het enige dat je ervoor over moet hebben is dat je daarna elke dag een mail krijgt dat het bod nog maar 6,5,3,2 dagen geldig is. Terwijl het bod om te beginnen al niet geldig was. ‘Wij komen langs om de wagen alsnog te taxeren’. We zien hier een uitstekend voorbeeld van een idioot businessmodel. Je zou er op de IVA les in kunnen geven als voorbeeld van hoe het niet moet. Vinken we deze hype al af of zullen we nog even wachten? Ik vink hem af. Wil nog wel even melden dat er een vrij jong gebruikte Boeing 777 (voor de kenners triple7) aangeboden wordt voor $7,7 miljoen. Staat in Seattle. Wel opknapkosten van plusminus $20 miljoen. Dat is nog eens taxeren! Dat je daar dure software voor ontwikkelt, okay. Tot slot nog even over deelauto's. Engerds hebben jongere mensen Y genoemd. En diezelfde engerds beweren dat die generatie Y niet meer het bezit wil, maar het gebruik. En dat wij allen geen bezit meer willen, maar alleen gebruik. Naar degelijk communistisch model. Graag een mand vol Vinken. Slavinken, blinde vinken, gevlekte vinken. Het maakt mij niet uit. Als ik het maar kan afvinken. Mogen ook papegaaien zijn. Leren we ook die iedereen na te praten. Want zo ontstaan deze hypes.

De opknapkosten bedragen 20 miljoen dollar.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.