400 duizend nieuwe personenauto’s in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder gaven de organisaties voor 2015 een prognose van 400 duizend nieuwverkopen af. Veel zakelijke rijders proberen echter hun nieuwe auto nog voor eind 2015 op kenteken te krijgen, vanwege aanstaande veranderingen in de bijtelling per 1 januari 2016. Vooral daardoor verwacht de branche nu dat de teller eind 2015 uit zal komen op 415 duizend registraties. Vanaf 1 januari 2017 implementeert staatssecretaris Wiebes het nieuwe beleid van zijn Autobrief II, wat automatisch inhoudt dat in 2016 de ‘oude’, hier en daar licht aangepaste, fiscale regels rond zakelijke personenauto's de markt nog in belangrijke mate zullen bepalen. De markt voor particuliere kopers in 2016 zal enerzijds afhankelijk zijn van herstellend consumentenvertrouwen en anderzijds in toenemende mate van de populariteit van nieuwe financieringsvormen. Zo groeit de belangstelling voor private lease, waarbij in de meeste gevallen de auto's overigens niet op naam van de particulier (en dus als particuliere verkoop) worden geregistreerd. Als het consumentenvertrouwen doorzet, zoals dat bijvoorbeeld in de huizenmarkt het geval lijkt, zou het huidige geprognosticeerde aantal voor 2016 ten positieve kunnen veranderen. De prognose van RAI Vereniging en Bovag komt tot stand na een grondige eigen analyse van de markt, waarna een externe toetsing plaatsvindt bij het internationale automotive consultancybureau IHS Polk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

400 duizend nieuwe personenauto’s in 2016 | Automotive Online

400 duizend nieuwe personenauto’s in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder gaven de organisaties voor 2015 een prognose van 400 duizend nieuwverkopen af. Veel zakelijke rijders proberen echter hun nieuwe auto nog voor eind 2015 op kenteken te krijgen, vanwege aanstaande veranderingen in de bijtelling per 1 januari 2016. Vooral daardoor verwacht de branche nu dat de teller eind 2015 uit zal komen op 415 duizend registraties. Vanaf 1 januari 2017 implementeert staatssecretaris Wiebes het nieuwe beleid van zijn Autobrief II, wat automatisch inhoudt dat in 2016 de ‘oude’, hier en daar licht aangepaste, fiscale regels rond zakelijke personenauto's de markt nog in belangrijke mate zullen bepalen. De markt voor particuliere kopers in 2016 zal enerzijds afhankelijk zijn van herstellend consumentenvertrouwen en anderzijds in toenemende mate van de populariteit van nieuwe financieringsvormen. Zo groeit de belangstelling voor private lease, waarbij in de meeste gevallen de auto's overigens niet op naam van de particulier (en dus als particuliere verkoop) worden geregistreerd. Als het consumentenvertrouwen doorzet, zoals dat bijvoorbeeld in de huizenmarkt het geval lijkt, zou het huidige geprognosticeerde aantal voor 2016 ten positieve kunnen veranderen. De prognose van RAI Vereniging en Bovag komt tot stand na een grondige eigen analyse van de markt, waarna een externe toetsing plaatsvindt bij het internationale automotive consultancybureau IHS Polk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.