Masterclasses rai vereniging voor ambtenaren

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de masterclass ‘Piek’ geven wij hen een introductie in de wereld (en kansen) van Piek, dat een belangrijke rol vervult bij stille (stads) distributie. In 1999 startte de overheid met het programma Piek voor dagranddistributie met stille voertuigen. Binnen strikte voorwaarden werd het mogelijk om in de ‘dagranden’ met stille voertuigen (minder dan 60dB(A), het geluid van een gesprek) winkels te bevoorraden. Al snel pakte het bedrijfsleven het initiatief op en kwam met het PieK-keur, een samenwerking tussen RAI Vereniging, BMWT (brancheorganisatie transportmaterieel) en Focwa. Daarmee worden stille voertuigen en componenten gecertificeerd en herkenbaar gemaakt. Nog later voegde men ook een certificaat voor zogenaamde Quiettrucks waarbij een scherpe norm van 72dB(A) werd neergezet. Schoon, zuinig, emissieloos, ‘total cost of ownership’, politieke en maatschappelijke wensen: allerlei termen en fenomenen waar een aanbestedende partij, bestuurder, beleidsmaker of politicus mee te maken krijgt wanneer er concessies uitgeschreven moeten worden voor openbaar busvervoer. Met de masterclass ‘Aandrijftechnologieën’ willen wij deze doelgroep inzicht geven in welke (milieu)prestaties van de diverse aandrijftechnologieën verwacht mogen worden. Dat verduidelijkt welke milieueisen je wil en kan stellen aan de toekomstige vervoerder en welke van deze eisen het maximale effect hebben. Dit sluit onder meer aan bij de informatievoorziening van RAI Vereniging over schone en zuinige bussen via www.schonezuinigebussen. nl.

Duurzaam verkopen

Samen met CNG Net tot slot wordt een masterclass ‘Duurzaam verkopen’ (werktitel) ontwikkeld. Als overheden zelf bezig zijn met initiatieven rond CNG en groengas, dan kunnen zij ook bedrijven in hun omgeving enthousiasmeren om daarvan gebruik te maken. Ter illustratie dient een project van inzamelaar De Meerlanden in de Haarlemmermeer. Daar wordt groengas gewonnen uit ingezameld gftafval en gestookt in onder meer inzamel-, veegen bestelwagens.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Masterclasses rai vereniging voor ambtenaren | Automotive Online

Masterclasses rai vereniging voor ambtenaren

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de masterclass ‘Piek’ geven wij hen een introductie in de wereld (en kansen) van Piek, dat een belangrijke rol vervult bij stille (stads) distributie. In 1999 startte de overheid met het programma Piek voor dagranddistributie met stille voertuigen. Binnen strikte voorwaarden werd het mogelijk om in de ‘dagranden’ met stille voertuigen (minder dan 60dB(A), het geluid van een gesprek) winkels te bevoorraden. Al snel pakte het bedrijfsleven het initiatief op en kwam met het PieK-keur, een samenwerking tussen RAI Vereniging, BMWT (brancheorganisatie transportmaterieel) en Focwa. Daarmee worden stille voertuigen en componenten gecertificeerd en herkenbaar gemaakt. Nog later voegde men ook een certificaat voor zogenaamde Quiettrucks waarbij een scherpe norm van 72dB(A) werd neergezet. Schoon, zuinig, emissieloos, ‘total cost of ownership’, politieke en maatschappelijke wensen: allerlei termen en fenomenen waar een aanbestedende partij, bestuurder, beleidsmaker of politicus mee te maken krijgt wanneer er concessies uitgeschreven moeten worden voor openbaar busvervoer. Met de masterclass ‘Aandrijftechnologieën’ willen wij deze doelgroep inzicht geven in welke (milieu)prestaties van de diverse aandrijftechnologieën verwacht mogen worden. Dat verduidelijkt welke milieueisen je wil en kan stellen aan de toekomstige vervoerder en welke van deze eisen het maximale effect hebben. Dit sluit onder meer aan bij de informatievoorziening van RAI Vereniging over schone en zuinige bussen via www.schonezuinigebussen. nl.

Duurzaam verkopen

Samen met CNG Net tot slot wordt een masterclass ‘Duurzaam verkopen’ (werktitel) ontwikkeld. Als overheden zelf bezig zijn met initiatieven rond CNG en groengas, dan kunnen zij ook bedrijven in hun omgeving enthousiasmeren om daarvan gebruik te maken. Ter illustratie dient een project van inzamelaar De Meerlanden in de Haarlemmermeer. Daar wordt groengas gewonnen uit ingezameld gftafval en gestookt in onder meer inzamel-, veegen bestelwagens.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.