Dealer nog steeds eerste aanspreekpunt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van het totale wagenpark wordt per saldo 38 procent door merkdealers onderhouden en 35 procent door onafhankelijke garagebedrijven. Een relatief klein deel (9%) kiest voor de fastfitter of laat de auto elders onderhouden of repareren (19%). Een en ander leest u in de nieuwe editie ‘Mobiliteit in Cijfers Auto's 2015/2016’, online te raadplegen op www.bovagrai.info/auto/2015.

Kantelpunt

De keuze voor het type reparatiebedrijf hangt wel sterk af van de leeftijd van het voertuig. Bij auto's tot 3 jaar heeft de merkdealer een aandeel van 65 procent en ook in de leeftijdsklasse tussen de 4 en 6 jaar heeft 52 procent van de Nederlanders een voorkeur voor de merkdealer. Na 7 jaar is sprake van een kantelpunt. Niet minder dan 41 procent van de Nederlanders brengt zijn of haar auto die tussen de 7 en 10 jaar oud is naar een universele garage, terwijl 32 procent de merkdealer trouw blijft. Vanaf de leeftijd van 10 jaar vinden onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in bijna de helft van de gevallen (47%) bij een onafhankelijke garagist plaats en geeft 18 procent de voorkeur aan de merkdealer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dealer nog steeds eerste aanspreekpunt | Automotive Online

Dealer nog steeds eerste aanspreekpunt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van het totale wagenpark wordt per saldo 38 procent door merkdealers onderhouden en 35 procent door onafhankelijke garagebedrijven. Een relatief klein deel (9%) kiest voor de fastfitter of laat de auto elders onderhouden of repareren (19%). Een en ander leest u in de nieuwe editie ‘Mobiliteit in Cijfers Auto's 2015/2016’, online te raadplegen op www.bovagrai.info/auto/2015.

Kantelpunt

De keuze voor het type reparatiebedrijf hangt wel sterk af van de leeftijd van het voertuig. Bij auto's tot 3 jaar heeft de merkdealer een aandeel van 65 procent en ook in de leeftijdsklasse tussen de 4 en 6 jaar heeft 52 procent van de Nederlanders een voorkeur voor de merkdealer. Na 7 jaar is sprake van een kantelpunt. Niet minder dan 41 procent van de Nederlanders brengt zijn of haar auto die tussen de 7 en 10 jaar oud is naar een universele garage, terwijl 32 procent de merkdealer trouw blijft. Vanaf de leeftijd van 10 jaar vinden onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in bijna de helft van de gevallen (47%) bij een onafhankelijke garagist plaats en geeft 18 procent de voorkeur aan de merkdealer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.