Hr zaken: werven, vooral in de zomer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Veel mensen gaan niet op vakantie en dankzij social media kun je ook slim werven als kandidaten niet in Nederland zijn. Tegelijkertijd hebben mensen de tijd om na te denken over hun toekomst. Doe daar dus je voordeel mee en speel er met de wervingscampagnes op in. Vaak is er ook meer tijd voor gesprekken en kan er dus een zorgvuldig selectieproces plaatsvinden. Ook speelt het weer mee: de zon geeft vaak een positieve boost bij mensen en zin om te solliciteren en te veranderen. En er is nog iets. Vervanging door tijdelijke krachten is tijdens de vakantieperiode natuurlijk altijd al een goede flexibele oplossing. Ook in de zomer gaat het werk door en willen klanten geholpen worden, ook in de autobranche. Die zomercheck en reparatie op het laatste moment voor de vakantie zullen nooit verdwijnen. En dat biedt mogelijkheden. Waarom niet twee vliegen in één klap slaan? De potentiële nieuwe werknemer eerst als vakantievervanging inzetten. Voor zowel kandidaat als bedrijf een ideale mogelijkheid om te checken of er een goede match is.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: werven, vooral in de zomer | Automotive Online

Hr zaken: werven, vooral in de zomer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Veel mensen gaan niet op vakantie en dankzij social media kun je ook slim werven als kandidaten niet in Nederland zijn. Tegelijkertijd hebben mensen de tijd om na te denken over hun toekomst. Doe daar dus je voordeel mee en speel er met de wervingscampagnes op in. Vaak is er ook meer tijd voor gesprekken en kan er dus een zorgvuldig selectieproces plaatsvinden. Ook speelt het weer mee: de zon geeft vaak een positieve boost bij mensen en zin om te solliciteren en te veranderen. En er is nog iets. Vervanging door tijdelijke krachten is tijdens de vakantieperiode natuurlijk altijd al een goede flexibele oplossing. Ook in de zomer gaat het werk door en willen klanten geholpen worden, ook in de autobranche. Die zomercheck en reparatie op het laatste moment voor de vakantie zullen nooit verdwijnen. En dat biedt mogelijkheden. Waarom niet twee vliegen in één klap slaan? De potentiële nieuwe werknemer eerst als vakantievervanging inzetten. Voor zowel kandidaat als bedrijf een ideale mogelijkheid om te checken of er een goede match is.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.