Het grootste autofeest van nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De AutoRAI is als een feniks uit de as herrezen. Dat is uniek als je autoshows in de hele wereld bekijkt. De ook in deze crisis gecancelde London Motorshow bijvoorbeeld is immers nooit meer gehouden”, aldus Van Eijck met onverholen trots. “Onze importeurs zijn bereid gevonden massaal aanwezig te zijn en in te tekenen op deze AutoRAI. Daardoor is nu maar liefst 92 procent van de personenautomerken aanwezig op deze beurs. Dat is uniek, want zo hoog was dat percentage in de afgelopen jaren nog nooit.”

Mobiliteitsakkoord

Van Eijck presenteerde bij deze gelegenheid nog eens de indrukwekkende staalkaart van de Nederlandse mobiliteitsindustrie. U kent de cijfers. Opnieuw deed hij ook een oproep aan de politiek: “In ons land is fiscaal gestuurd gedrag, fiscaal gestóórd gedrag geworden. Dat mag nooit meer gebeuren. Ik durf de stelling aan dat daar een enorme inschattingsfout is gemaakt. En automobilisten betalen in totaal 18,55 miljard euro aan belasting. Een waanzinnige bijdrage. Ze krijgen daar maar 5,26 miljard euro voor terug in de vorm van verkeersvoorzieningen. Daar is de balans echt scheef. Ik zie een terugtrekkende overheid die plaats maakt voor maatschappelijke initiatieven. Het kabinet heeft de afgelopen jaren allerlei akkoorden gesloten, zoals het Zorgakkoord, het SER Akkoord, het Pensioenakkoord. Het is logisch dat wij het initiatief nemen om met een Mobiliteitsakkoord te komen”.

Proeftuin

Vervolgens vertelt hij bevlogen over een ander ‘hot item’. “We zien dat politiek Nederland op dit moment voorop wil lopen in het dossier toekomstige mobiliteit, ITS en autonoom rijdende auto's. Bij het positioneren van Nederland als proeftuin daarvoor, mocht ik minister Melanie Schultz van Haegen van IenM onlangs begeleiden in haar gesprek met de ACEA-top in Genève. Zij loodste eerder al wetgeving door de kamer die het mogelijk maakt met zelfrijdende auto's te testen, waarmee zij een voorschot neemt op de positionering van ons land als gidsland. Een positie die ze nog eens heel duidelijk wil maken in de eerste helft van 2016 als ons land EU-voorzitter is en onder andere de Transportraad organiseert.

Ik begrijp van de minister dat het kabinet de mening is toegedaan dat Nederland voorop moet lopen qua hightech-industrie.

Nederland moet zijn positie ten aanzien van die industrie wellicht herijken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Het grootste autofeest van nederland | Automotive Online

Het grootste autofeest van nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De AutoRAI is als een feniks uit de as herrezen. Dat is uniek als je autoshows in de hele wereld bekijkt. De ook in deze crisis gecancelde London Motorshow bijvoorbeeld is immers nooit meer gehouden”, aldus Van Eijck met onverholen trots. “Onze importeurs zijn bereid gevonden massaal aanwezig te zijn en in te tekenen op deze AutoRAI. Daardoor is nu maar liefst 92 procent van de personenautomerken aanwezig op deze beurs. Dat is uniek, want zo hoog was dat percentage in de afgelopen jaren nog nooit.”

Mobiliteitsakkoord

Van Eijck presenteerde bij deze gelegenheid nog eens de indrukwekkende staalkaart van de Nederlandse mobiliteitsindustrie. U kent de cijfers. Opnieuw deed hij ook een oproep aan de politiek: “In ons land is fiscaal gestuurd gedrag, fiscaal gestóórd gedrag geworden. Dat mag nooit meer gebeuren. Ik durf de stelling aan dat daar een enorme inschattingsfout is gemaakt. En automobilisten betalen in totaal 18,55 miljard euro aan belasting. Een waanzinnige bijdrage. Ze krijgen daar maar 5,26 miljard euro voor terug in de vorm van verkeersvoorzieningen. Daar is de balans echt scheef. Ik zie een terugtrekkende overheid die plaats maakt voor maatschappelijke initiatieven. Het kabinet heeft de afgelopen jaren allerlei akkoorden gesloten, zoals het Zorgakkoord, het SER Akkoord, het Pensioenakkoord. Het is logisch dat wij het initiatief nemen om met een Mobiliteitsakkoord te komen”.

Proeftuin

Vervolgens vertelt hij bevlogen over een ander ‘hot item’. “We zien dat politiek Nederland op dit moment voorop wil lopen in het dossier toekomstige mobiliteit, ITS en autonoom rijdende auto's. Bij het positioneren van Nederland als proeftuin daarvoor, mocht ik minister Melanie Schultz van Haegen van IenM onlangs begeleiden in haar gesprek met de ACEA-top in Genève. Zij loodste eerder al wetgeving door de kamer die het mogelijk maakt met zelfrijdende auto's te testen, waarmee zij een voorschot neemt op de positionering van ons land als gidsland. Een positie die ze nog eens heel duidelijk wil maken in de eerste helft van 2016 als ons land EU-voorzitter is en onder andere de Transportraad organiseert.

Ik begrijp van de minister dat het kabinet de mening is toegedaan dat Nederland voorop moet lopen qua hightech-industrie.

Nederland moet zijn positie ten aanzien van die industrie wellicht herijken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.