‘het gouden rai wiel’ voor mobiliteitspanel nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de toekenning van deze mobiliteitsprijs spreekt RAI Vereniging haar waardering uit voor de onderzoeksopzet die het KiM heeft gekozen, namelijk een vernieuwende aanpak met partners GoudappelCoffeng en de Universiteit Twente. Dat geldt ook voor de wijze waarop het KiM kennis toevoegt aan het brede veld van de mobiliteit in Nederland.

Mobiliteitskeuzes jongeren

Algemeen voorzitter Steven van Eijck trapte de avond af door nog eens uit te leggen waartoe het Mobiliteitsdiner ooit is ontstaan. Daarin is altijd gekeken naar de toekomst van de mobiliteit; denk bijvoorbeeld aan het onderzoek Trends in Mobiliteit 2030. Kernvraag is steeds: hoe ziet die mobiliteit er nu precies uit en wat kan RAI Vereniging daaraan bijdragen? Dit jaar lag de focus op de vraag: gaan jongeren en jongvolwassenen echt anders met hun mobiliteit om dan hun ouders en hun grootouders? Een veelbesproken onderwerp. Vaak onderzocht en de uitkomsten laten zelden een eenduidig beeld zien. De twee gastsprekers van deze avond, Thomas Straatemeier (GoudappelCoffeng) en Joris Schuurman (YoungWorks) schetsten de eerste contouren van een onderzoek naar de opvattingen over mobiliteit bij jongeren. Een onderzoek dat in de loop van het voorjaar beschikbaar komt.

RAI Vereniging reikt ‘Het Gouden RAI Wiel’ jaarlijks uit om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerder ontvangers waren De Verkeersonderneming (2014), Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012) en Advanced Automotive Design TU Delft (2010). Pieter van Vollenhoven ontving als eerste de prijs in 2003 als voorzitter van de Raad voor Transportveiligheid.

AIA-genomineerden in Innovation LAB AutoRAI

Een selecte groep mensen kon al tijdens de speciale dineravond in het Evoluon op 20 januari kennis nemen van de genomineerde inzendingen voor de Automotive Innovation Award (AIA) 2015 en de ‘elevatorpitches’ van de drie finalisten.

Tijdens de AutoRAI krijgen in het Innovation LAB aan de acht genomineerden van de Automotive Innovation Award 2015 de gelegenheid om hun innovaties te tonen aan andere geïnteresseerden in de branche en aan een zeer breed publiek. U kunt hun innovaties en die van de overige 38 inzendingen nu al bekijken op www.automotiveinnovationaward.nl. Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) van RAI Vereniging presenteert daar een blik op de snelle veranderingen op het gebied van alternatieve brandstoffen. Onder de titel ‘Back to the Future’ wordt de bezoeker meegenomen langs de duizelingwekkend snelle veranderingen die er nu en in de toekomst onder de motorkap en in de tank van auto's plaatsvinden. PTM werkt hierbij samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Formule E-Team, Groengas Nederland en de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie.

Innovatie stimuleren

Met de AIA willen de vijf initiatiefnemers (RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants) bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de sector, maar bovenal de in Nederland ontwikkelde en geïmplementeerde innovaties bredere bekendheid geven. Sponsoren zijn ANWB, ING, Mercedes Benz Nederland, Turien & Co, VACO en RecyBEM. De eerste editie werd direct positief ontvangen. In november 2014 startte de inschrijving en maar liefst 46 bedrijven meldden hun concept aan voor de nieuwe innovatieprijs.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘het gouden rai wiel’ voor mobiliteitspanel nederland | Automotive Online

‘het gouden rai wiel’ voor mobiliteitspanel nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de toekenning van deze mobiliteitsprijs spreekt RAI Vereniging haar waardering uit voor de onderzoeksopzet die het KiM heeft gekozen, namelijk een vernieuwende aanpak met partners GoudappelCoffeng en de Universiteit Twente. Dat geldt ook voor de wijze waarop het KiM kennis toevoegt aan het brede veld van de mobiliteit in Nederland.

Mobiliteitskeuzes jongeren

Algemeen voorzitter Steven van Eijck trapte de avond af door nog eens uit te leggen waartoe het Mobiliteitsdiner ooit is ontstaan. Daarin is altijd gekeken naar de toekomst van de mobiliteit; denk bijvoorbeeld aan het onderzoek Trends in Mobiliteit 2030. Kernvraag is steeds: hoe ziet die mobiliteit er nu precies uit en wat kan RAI Vereniging daaraan bijdragen? Dit jaar lag de focus op de vraag: gaan jongeren en jongvolwassenen echt anders met hun mobiliteit om dan hun ouders en hun grootouders? Een veelbesproken onderwerp. Vaak onderzocht en de uitkomsten laten zelden een eenduidig beeld zien. De twee gastsprekers van deze avond, Thomas Straatemeier (GoudappelCoffeng) en Joris Schuurman (YoungWorks) schetsten de eerste contouren van een onderzoek naar de opvattingen over mobiliteit bij jongeren. Een onderzoek dat in de loop van het voorjaar beschikbaar komt.

RAI Vereniging reikt ‘Het Gouden RAI Wiel’ jaarlijks uit om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerder ontvangers waren De Verkeersonderneming (2014), Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012) en Advanced Automotive Design TU Delft (2010). Pieter van Vollenhoven ontving als eerste de prijs in 2003 als voorzitter van de Raad voor Transportveiligheid.

AIA-genomineerden in Innovation LAB AutoRAI

Een selecte groep mensen kon al tijdens de speciale dineravond in het Evoluon op 20 januari kennis nemen van de genomineerde inzendingen voor de Automotive Innovation Award (AIA) 2015 en de ‘elevatorpitches’ van de drie finalisten.

Tijdens de AutoRAI krijgen in het Innovation LAB aan de acht genomineerden van de Automotive Innovation Award 2015 de gelegenheid om hun innovaties te tonen aan andere geïnteresseerden in de branche en aan een zeer breed publiek. U kunt hun innovaties en die van de overige 38 inzendingen nu al bekijken op www.automotiveinnovationaward.nl. Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) van RAI Vereniging presenteert daar een blik op de snelle veranderingen op het gebied van alternatieve brandstoffen. Onder de titel ‘Back to the Future’ wordt de bezoeker meegenomen langs de duizelingwekkend snelle veranderingen die er nu en in de toekomst onder de motorkap en in de tank van auto's plaatsvinden. PTM werkt hierbij samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Formule E-Team, Groengas Nederland en de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie.

Innovatie stimuleren

Met de AIA willen de vijf initiatiefnemers (RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants) bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de sector, maar bovenal de in Nederland ontwikkelde en geïmplementeerde innovaties bredere bekendheid geven. Sponsoren zijn ANWB, ING, Mercedes Benz Nederland, Turien & Co, VACO en RecyBEM. De eerste editie werd direct positief ontvangen. In november 2014 startte de inschrijving en maar liefst 46 bedrijven meldden hun concept aan voor de nieuwe innovatieprijs.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.