Kleine opleving autoverkoop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor het eerst sinds mei ligt de verkoop van zowel nieuwe auto's, bestelwagens als occasions (b2c) hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van RDC Inmotiv en VWE. De stijging in de nieuwverkoop (met 8,1 procent tot 48 duizend) was verwacht. Eind vorig jaar werden er veel A-segment auto's geregistreerd en die zijn in januari grotendeels op kenteken gezet. Volkswagen was in januari veruit de grootste; bijna één op de vijf registraties betrof een VW. Op de bestelwagen- en occasionmarkt ging het al langer goed. Ook daar was het twee keer Volkswagen dat de ranglijst aanvoert.

De Europese autoverkoop lag in 2014 bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat becijferde fabrikantenorganisatie Acea. De organisatie denkt dat in 2015 de groei rond de 2 procent bedraagt. Dat is een procentpunt meer dan dealerverbond Cecra verwacht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kleine opleving autoverkoop | Automotive Online

Kleine opleving autoverkoop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor het eerst sinds mei ligt de verkoop van zowel nieuwe auto's, bestelwagens als occasions (b2c) hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van RDC Inmotiv en VWE. De stijging in de nieuwverkoop (met 8,1 procent tot 48 duizend) was verwacht. Eind vorig jaar werden er veel A-segment auto's geregistreerd en die zijn in januari grotendeels op kenteken gezet. Volkswagen was in januari veruit de grootste; bijna één op de vijf registraties betrof een VW. Op de bestelwagen- en occasionmarkt ging het al langer goed. Ook daar was het twee keer Volkswagen dat de ranglijst aanvoert.

De Europese autoverkoop lag in 2014 bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat becijferde fabrikantenorganisatie Acea. De organisatie denkt dat in 2015 de groei rond de 2 procent bedraagt. Dat is een procentpunt meer dan dealerverbond Cecra verwacht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.