Hr zaken: ontwikkeling en opleid en een must?

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vergrijzing is een feit, nieuwe kennis moet binnengebracht worden, zowel in sales als in techniek. Wanneer er geen goed ontwikkelbeleid is wat op de lange termijn is gericht, moet je als werkgever rekening houden met verloop of erger: geen goede instroom. De jongeren moeten een kans krijgen. Hebben we ze eindelijk met veel campagnes naar het technisch onderwijs gekregen, vinden wij ze weer niet goed genoeg om in te zetten. Hoe hebben wij (de ervaren mensen) het dan ooit geleerd? Ouderen, de vakmensen, vinden het leuk om jongeren het vak te leren. Biedt ze die ruimte, je krijgt er veel voor terug. En de gedachte dat je opleidt voor de concurrent is ook achterhaald, niet opleiden en ontwikkelen kost uiteindelijk meer, reken maar uit. Het is bewezen dat door ontwikkeling en goede begeleiding (uiteindelijk moet je het leren op de werkvloer) de productiviteit en efficiency met sprongen vooruit gaat. Ook bij tijdelijke inzet is het samen optrekken qua ontwikkeling van de medewerkers belangrijk voor zowel de inlener als de flexpartner (lees bureau). Gerenommeerde bureaus zorgen dat flexibel personeel duurzaam inzetbaar is en investeren dan ook veel in de ontwikkeling van hun medewerkers, uiteraard in goed overleg met hun opdrachtgevers om een optimaal gemotiveerde kracht te kunnen inzetten. Ontwikkelen en opleiden is dus een must!

Richard Zwarter is manager van Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: ontwikkeling en opleid en een must? | Automotive Online

Hr zaken: ontwikkeling en opleid en een must?

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vergrijzing is een feit, nieuwe kennis moet binnengebracht worden, zowel in sales als in techniek. Wanneer er geen goed ontwikkelbeleid is wat op de lange termijn is gericht, moet je als werkgever rekening houden met verloop of erger: geen goede instroom. De jongeren moeten een kans krijgen. Hebben we ze eindelijk met veel campagnes naar het technisch onderwijs gekregen, vinden wij ze weer niet goed genoeg om in te zetten. Hoe hebben wij (de ervaren mensen) het dan ooit geleerd? Ouderen, de vakmensen, vinden het leuk om jongeren het vak te leren. Biedt ze die ruimte, je krijgt er veel voor terug. En de gedachte dat je opleidt voor de concurrent is ook achterhaald, niet opleiden en ontwikkelen kost uiteindelijk meer, reken maar uit. Het is bewezen dat door ontwikkeling en goede begeleiding (uiteindelijk moet je het leren op de werkvloer) de productiviteit en efficiency met sprongen vooruit gaat. Ook bij tijdelijke inzet is het samen optrekken qua ontwikkeling van de medewerkers belangrijk voor zowel de inlener als de flexpartner (lees bureau). Gerenommeerde bureaus zorgen dat flexibel personeel duurzaam inzetbaar is en investeren dan ook veel in de ontwikkeling van hun medewerkers, uiteraard in goed overleg met hun opdrachtgevers om een optimaal gemotiveerde kracht te kunnen inzetten. Ontwikkelen en opleiden is dus een must!

Richard Zwarter is manager van Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.