Autorai introduceert fleetroute

Redactie Redactie
• Laatste update:

De AutoRAI, die plaatsvindt van 17 tot 26 april 2015 in de Amsterdam RAI, staat uiteraard in het teken van technologische ontwikkelingen bij autofabrikanten. Voordat het grote publiek zich aan alle nieuwigheden – en natuurlijk ook aan klassiekers – kan vergapen, is het de beurt aan de zakelijke klanten van de importeurs en dealers. Op de traditionele vakdag, die op 16 april wordt gehouden, is er op de diverse stands alle tijd en gelegenheid om bij te praten met de verantwoordelijke managers bij de auto-importeurs. De opzet van de grootste autobeurs van Nederland is wel anders dan voorgaande jaren: er is gekozen voor een gallery-opzet. De bezoeker loopt als het ware door een sjieke winkelstraat met winkels van gelijke grote en inrichting, maar alle met een eigen invulling. Het congres voor fleetmanagers is dit jaar geen statisch evenement in één ruimte met een podium, maar een museumroute door de AutoRAI.

Big data

Op diverse stands vindt een presentatie of workshop plaats die een relatie heeft met de ontwikkelingen op auto- én fleetgebied. “Fleetowners krijgen zo op één ochtend een compleet beeld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autotechnologie, telematica en big data. Maar vooral over de toepassingen en invloed van deze ontwikkelingen op hun werkterrein, fleetmanagement”, zegt Wijnand de Geus, als secretaris RAI Vereniging afdeling Auto’s verbonden aan de AutoRAI en aan het congres, dat in samenwerking met vakblad Fleet&Mobility wordt georganiseerd. Kostenbesparing, veiligheid en efficiënte mobiliteit zijn belangrijke speerpunten in het beleid van de wagenparkbeheerder. “Veel van deze punten komen in de nieuwe autotechnologie bij elkaar. Met bijvoorbeeld als hoogtepunt de zelfrijdende auto. Heel veel autofabrikanten hebben nu al systemen die auto’s steeds autonomer laten rijden en ook de ontwikkelingen op het gebied van zuinigheid gaan razendsnel. We combineren tijdens de galleryroute de kennis van de auto-importeurs met topsprekers van onder andere Google, SAP en Tomtom en inhoudelijke sessies over duurzaamheid, privacybescherming bij datatoepassingen en connectivity”, aldus De Geus.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autorai introduceert fleetroute | Automotive Online

Autorai introduceert fleetroute

Redactie Redactie
• Laatste update:

De AutoRAI, die plaatsvindt van 17 tot 26 april 2015 in de Amsterdam RAI, staat uiteraard in het teken van technologische ontwikkelingen bij autofabrikanten. Voordat het grote publiek zich aan alle nieuwigheden – en natuurlijk ook aan klassiekers – kan vergapen, is het de beurt aan de zakelijke klanten van de importeurs en dealers. Op de traditionele vakdag, die op 16 april wordt gehouden, is er op de diverse stands alle tijd en gelegenheid om bij te praten met de verantwoordelijke managers bij de auto-importeurs. De opzet van de grootste autobeurs van Nederland is wel anders dan voorgaande jaren: er is gekozen voor een gallery-opzet. De bezoeker loopt als het ware door een sjieke winkelstraat met winkels van gelijke grote en inrichting, maar alle met een eigen invulling. Het congres voor fleetmanagers is dit jaar geen statisch evenement in één ruimte met een podium, maar een museumroute door de AutoRAI.

Big data

Op diverse stands vindt een presentatie of workshop plaats die een relatie heeft met de ontwikkelingen op auto- én fleetgebied. “Fleetowners krijgen zo op één ochtend een compleet beeld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autotechnologie, telematica en big data. Maar vooral over de toepassingen en invloed van deze ontwikkelingen op hun werkterrein, fleetmanagement”, zegt Wijnand de Geus, als secretaris RAI Vereniging afdeling Auto’s verbonden aan de AutoRAI en aan het congres, dat in samenwerking met vakblad Fleet&Mobility wordt georganiseerd. Kostenbesparing, veiligheid en efficiënte mobiliteit zijn belangrijke speerpunten in het beleid van de wagenparkbeheerder. “Veel van deze punten komen in de nieuwe autotechnologie bij elkaar. Met bijvoorbeeld als hoogtepunt de zelfrijdende auto. Heel veel autofabrikanten hebben nu al systemen die auto’s steeds autonomer laten rijden en ook de ontwikkelingen op het gebied van zuinigheid gaan razendsnel. We combineren tijdens de galleryroute de kennis van de auto-importeurs met topsprekers van onder andere Google, SAP en Tomtom en inhoudelijke sessies over duurzaamheid, privacybescherming bij datatoepassingen en connectivity”, aldus De Geus.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.