Sators netwerk groeit naar 70 vestigingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onderdelenimporteur Sator- LKQ nam in december en januari een viertal grossiers over waarmee het al decennialang samenwerkt. P Heijl ( Noordoost- Brabant) en Schaftenaar (Zwolle), maar ook Vink (Alkmaar) en Leo de Groot (Hillegom en Haarlem) waren al lid van Vrooam, het grossiersnetwerk dat Satordochter Fource als voornaamste onderdelenleverancier heeft. Met de acquisitie van Heijl en Schaftenaar groeit het eigen grossiersnetwerk van Sator-LKQ naar 70 vestigingen met een totale omzet van 243 miljoen euro.

Overbodig

De gemiddelde omzet per vestiging ligt op 3,5 miljoen euro. “Dat is mooi, maar niet voldoende”, aldus Adriaan Roggeveen, de voormalige ceo van Sator die belast is met de overname van grossiersbedrijven. “Voor een optimaal rendement uit je logistiek moet de omvang van een vestiging minimaal vier miljoen euro bedragen. In de komende jaren zal deze ondergrens opschuiven naar vijf miljoen ”, zegt Roggeveen. Alleen dan kun je volgens hem voor 95% uit eigen voorraad leveren en de daarbij behorende logistieke en andere services bieden. “Autobedrijven stellen steeds hogere eisen. mededeling dat je iets zult bestellen. Je moet het gewoon hebben en snel bij de klant afleveren. Zonder die Je komt niet meer weg met detoegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig”, denkt Roggeveen. Sator streeft ernaar om voor het najaar van 2015 een grossiersnetwerk van 75 eigen vestigingen te hebben met elk een minimum omzet van vier miljoen euro. Er wordt momenteel gekeken naar de overname van nog meer groothandelsbedrijven, om vervolgens een aantal vestigingen samen te voegen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Sators netwerk groeit naar 70 vestigingen | Automotive Online

Sators netwerk groeit naar 70 vestigingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onderdelenimporteur Sator- LKQ nam in december en januari een viertal grossiers over waarmee het al decennialang samenwerkt. P Heijl ( Noordoost- Brabant) en Schaftenaar (Zwolle), maar ook Vink (Alkmaar) en Leo de Groot (Hillegom en Haarlem) waren al lid van Vrooam, het grossiersnetwerk dat Satordochter Fource als voornaamste onderdelenleverancier heeft. Met de acquisitie van Heijl en Schaftenaar groeit het eigen grossiersnetwerk van Sator-LKQ naar 70 vestigingen met een totale omzet van 243 miljoen euro.

Overbodig

De gemiddelde omzet per vestiging ligt op 3,5 miljoen euro. “Dat is mooi, maar niet voldoende”, aldus Adriaan Roggeveen, de voormalige ceo van Sator die belast is met de overname van grossiersbedrijven. “Voor een optimaal rendement uit je logistiek moet de omvang van een vestiging minimaal vier miljoen euro bedragen. In de komende jaren zal deze ondergrens opschuiven naar vijf miljoen ”, zegt Roggeveen. Alleen dan kun je volgens hem voor 95% uit eigen voorraad leveren en de daarbij behorende logistieke en andere services bieden. “Autobedrijven stellen steeds hogere eisen. mededeling dat je iets zult bestellen. Je moet het gewoon hebben en snel bij de klant afleveren. Zonder die Je komt niet meer weg met detoegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig”, denkt Roggeveen. Sator streeft ernaar om voor het najaar van 2015 een grossiersnetwerk van 75 eigen vestigingen te hebben met elk een minimum omzet van vier miljoen euro. Er wordt momenteel gekeken naar de overname van nog meer groothandelsbedrijven, om vervolgens een aantal vestigingen samen te voegen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.