Hr zaken: bezetting plannen biedt veel voordelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Denk aan het plotselinge vertrek van iemand die je eigenlijk niet kunt missen en waar op dat moment geen alternatief voor is. Of aan onverwacht veel werk waardoor er snel mensen ingehuurd moeten worden. Die druk geeft vaak niet de gewenste kwaliteit. Was dit echt niet in de jaarlijkse cyclus terug te zien en beter te voorspellen? Vaak weten we veel meer dan dat we denken. Voorbeelden zijn de schadecijfers in bepaalde seizoenen, winterbandenwissels of veranderende belastingregels voor de komende jaren. Ook de uitstroom van oudere medewerkers is bekend. Tijdig inspelen is ook hier het motto. Sparren met een externe partner over de strategische personeelsplanning kan veel inzicht verschaffen en geeft veel rust en continuïteit met een op maat opererende en kwalitatief goede bezetting. Hoeveel flex en hoeveel vast? Ook voor de flexpartner is het fijn om in te kunnen spelen op een langere termijnplan, om zo eerder de juiste mensen op de juiste plek te kunnen plaatsen. Plannen bespaart geld en geeft een concurrentievoordeel, doen dus!

Richard Zwarter is manager van Consolid/ HR Garage, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: bezetting plannen biedt veel voordelen | Automotive Online

Hr zaken: bezetting plannen biedt veel voordelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Denk aan het plotselinge vertrek van iemand die je eigenlijk niet kunt missen en waar op dat moment geen alternatief voor is. Of aan onverwacht veel werk waardoor er snel mensen ingehuurd moeten worden. Die druk geeft vaak niet de gewenste kwaliteit. Was dit echt niet in de jaarlijkse cyclus terug te zien en beter te voorspellen? Vaak weten we veel meer dan dat we denken. Voorbeelden zijn de schadecijfers in bepaalde seizoenen, winterbandenwissels of veranderende belastingregels voor de komende jaren. Ook de uitstroom van oudere medewerkers is bekend. Tijdig inspelen is ook hier het motto. Sparren met een externe partner over de strategische personeelsplanning kan veel inzicht verschaffen en geeft veel rust en continuïteit met een op maat opererende en kwalitatief goede bezetting. Hoeveel flex en hoeveel vast? Ook voor de flexpartner is het fijn om in te kunnen spelen op een langere termijnplan, om zo eerder de juiste mensen op de juiste plek te kunnen plaatsen. Plannen bespaart geld en geeft een concurrentievoordeel, doen dus!

Richard Zwarter is manager van Consolid/ HR Garage, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.