Automotive innovation award nadert ontknoping

Redactie Redactie
• Laatste update:

De E-One, een overdekt eenpersoons elektrisch voertuig, komt in de finale door het vernieuwende concept, de hoge kwaliteit van de engineering en het verfrissende perspectief dat deze biedt in het huidige mobiliteitslandschap. Zeker in het licht van bijvoorbeeld de opkomst van smart cities en de verdere verduurzaming is de E-One een veelbelovend concept aldus het juryrapport. MobyPark, een online systeem dat het mogelijk maakt tijdelijk ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren, haalde de shortlist omdat het naadloos aansluit bij de steeds belangrijker ‘sharing economy’. Volgens de jury blaast MobyPark ‘ leven in dood kapitaal’ en biedt de innovatie ‘ gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt’ . DSM is door naar de finale omdat de jury ervan overtuigd is geraakt dat Stanyl Diablo serieuze toepassingen van lichtgewicht kunststoffen in motoren mogelijk maakt. Daarnaast meldt het juryrapport “een reeds jarenlange structurele innovatieve bijdrage door DSM aan de automotive industrie, welke een nominatie eens te meer rechtvaardigt.” Uit 46 inzendingen selecteerde de jury eerder acht genomineerden. Volgens juryvoorzitter Leo Kusters, managing director mobiliteit bij TNO, was het maken van een keuze hieruit erg lastig. “Want eigenlijk was de longlist al van heel hoge kwaliteit en we willen de afvallers dan ook absoluut aanmoedigen hun initiatief verder te ontwikkelen.”

‘;Automorrow’

In het Evoluon Eindhoven organiseert de Stichting Automotive Innovation Award op 20 januari, onder dagvoorzitterschap van BNR-presentator Rens de Jong, het congres ‘Automorrow’, over innovatie in en rondom de auto; van techniek en data tot milieu, mobiliteit, nieuwe concepten en klantbenadering. Doel is de innovatiekracht van de automotive sector te versterken. Maurice Geraets, directeur new business van NXP, zal daar de bezoekers meenemen in de wereld van data en communicatie. Vervolgens vertelt prof. dr. Dariu Gavrila, hoofdwetenschapper Environment Perception bij Daimler R&D, over rijassistentiesysteem, voetgangersprotectie en de uitgebreide testen die Mercedes-Benz al uitvoerde met de zelfrijdende auto. Tom- Tom-CEO Harold Goddijn licht toe hoe de maker van navigatieapparatuur uitgroeide tot serviceverlener voor optimale mobiliteit. Tot besluit spreekt Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB, over de toekomst van de mobiliteit en Nederland als ideale proeftuin

Superbrainstorm

Vervolgens gaan de bezoekers in een ‘superbrainstorm’, met een interactief systeem waaraan iedereen per smartphone kan meedoen, op zoek naar verbinding en antwoorden. Tijdens een aansluitend besloten diner zullen de finalisten met hun pitches de jury proberen te overtuigen wie moet gaan strijken met de Award. Op www.automotiveinnovationaward. nl vindt u alle informatie over de Innovation Award en het congres en beschrijvingen van de genomineerden en finalisten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Automotive innovation award nadert ontknoping | Automotive Online

Automotive innovation award nadert ontknoping

Redactie Redactie
• Laatste update:

De E-One, een overdekt eenpersoons elektrisch voertuig, komt in de finale door het vernieuwende concept, de hoge kwaliteit van de engineering en het verfrissende perspectief dat deze biedt in het huidige mobiliteitslandschap. Zeker in het licht van bijvoorbeeld de opkomst van smart cities en de verdere verduurzaming is de E-One een veelbelovend concept aldus het juryrapport. MobyPark, een online systeem dat het mogelijk maakt tijdelijk ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren, haalde de shortlist omdat het naadloos aansluit bij de steeds belangrijker ‘sharing economy’. Volgens de jury blaast MobyPark ‘ leven in dood kapitaal’ en biedt de innovatie ‘ gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt’ . DSM is door naar de finale omdat de jury ervan overtuigd is geraakt dat Stanyl Diablo serieuze toepassingen van lichtgewicht kunststoffen in motoren mogelijk maakt. Daarnaast meldt het juryrapport “een reeds jarenlange structurele innovatieve bijdrage door DSM aan de automotive industrie, welke een nominatie eens te meer rechtvaardigt.” Uit 46 inzendingen selecteerde de jury eerder acht genomineerden. Volgens juryvoorzitter Leo Kusters, managing director mobiliteit bij TNO, was het maken van een keuze hieruit erg lastig. “Want eigenlijk was de longlist al van heel hoge kwaliteit en we willen de afvallers dan ook absoluut aanmoedigen hun initiatief verder te ontwikkelen.”

‘;Automorrow’

In het Evoluon Eindhoven organiseert de Stichting Automotive Innovation Award op 20 januari, onder dagvoorzitterschap van BNR-presentator Rens de Jong, het congres ‘Automorrow’, over innovatie in en rondom de auto; van techniek en data tot milieu, mobiliteit, nieuwe concepten en klantbenadering. Doel is de innovatiekracht van de automotive sector te versterken. Maurice Geraets, directeur new business van NXP, zal daar de bezoekers meenemen in de wereld van data en communicatie. Vervolgens vertelt prof. dr. Dariu Gavrila, hoofdwetenschapper Environment Perception bij Daimler R&D, over rijassistentiesysteem, voetgangersprotectie en de uitgebreide testen die Mercedes-Benz al uitvoerde met de zelfrijdende auto. Tom- Tom-CEO Harold Goddijn licht toe hoe de maker van navigatieapparatuur uitgroeide tot serviceverlener voor optimale mobiliteit. Tot besluit spreekt Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB, over de toekomst van de mobiliteit en Nederland als ideale proeftuin

Superbrainstorm

Vervolgens gaan de bezoekers in een ‘superbrainstorm’, met een interactief systeem waaraan iedereen per smartphone kan meedoen, op zoek naar verbinding en antwoorden. Tijdens een aansluitend besloten diner zullen de finalisten met hun pitches de jury proberen te overtuigen wie moet gaan strijken met de Award. Op www.automotiveinnovationaward. nl vindt u alle informatie over de Innovation Award en het congres en beschrijvingen van de genomineerden en finalisten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.