Nominaties automotive innovation award bekend

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op 20 januari 2015 wordt de eerste Automotive Innovation Award tijdens het event ‘Automorrow’ in het Evoluon Eindhoven uitgereikt. De genomineerden zijn stuk voor stuk spraakmakende innovaties die (auto)mobiliteit in Nederland vooral slimmer, schoner en efficiënter kunnen maken. Twee inzendingen hebben betrekking op efficiency, drie op het slim gebruik van data, en een op car-sharing (deelconcepten). De overige twee innovaties zijn nieuw ontwikkelde voertuigen. De Automotive Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, Leaseplan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Daarmee willen zij de innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en overheid.


Nominaties:

• EM-03 (organisatie: TU/ecomotive): modulaire auto met makkelijk uitwisselbare onderdelen.

• E-One (organisatie: E-One): ontworpen om te rijden op de Nederlandse fietspaden. Wegennet wordt beter benut.

• Green Planet Kentekencheck (organisatie: Green Planet Pesse bv): laat automobilisten direct zien of hun auto geschikt is voor het rijden op groene brandstoffen.

• Lockr (organisatie: Make4all): internetmarktplaats voor de aanbieders van publieke, bedrijfs- en privé-informatie.

• Mobypark (organisatie: MobyPark): app en website verbinden automobilisten met privéparkeerplaatsen van bedrijven, hotels en particulieren.

• PAL-V (organisatie: Pal-V): rijden gecombineerd met vliegen en gewoon thuis parkeren.

• Stanyldiablo (organisatie: DSM): innovatief, lichtgewicht materiaal voor automotive turbosystemen.

• Vueforge for Automotive (organisatie: Altran): biedt nieuwe inzichten voor OEM's en toepassingen voor eindgebruikers uit gegevens die zijn gegenereerd door 500 duizend (zowel gesimuleerde als echte) voertuigen.

Volop innovatie

De jury onder voorzitterschap van Leo Kusters, managing director Mobiliteit bij TNO, is zeer positief verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. “De Nederlandse automotivesector innoveert volop, dat is uit het grote aantal inzendingen wel duidelijk geworden. Wij nodigen de acht genomineerden nu uit om de jury in een pitch te overtuigen van hun ingezonden case. Op basis daarvan hopen we een goed gefundeerde keuze te kunnen maken welke drie innovaties doorgaan naar de finale in januari.” Tot 14 december kan ook het publiek een stem uitbrengen, die de jury meeneemt als advies in hun keuze voor de uiteindelijke winnaar.

Meer informatie over de inzendingen, de nominaties met uitvoerige omschrijvingen en het congres ‘Automorrow’ leest u op www.automotiveinnovationaward.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nominaties automotive innovation award bekend | Automotive Online

Nominaties automotive innovation award bekend

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op 20 januari 2015 wordt de eerste Automotive Innovation Award tijdens het event ‘Automorrow’ in het Evoluon Eindhoven uitgereikt. De genomineerden zijn stuk voor stuk spraakmakende innovaties die (auto)mobiliteit in Nederland vooral slimmer, schoner en efficiënter kunnen maken. Twee inzendingen hebben betrekking op efficiency, drie op het slim gebruik van data, en een op car-sharing (deelconcepten). De overige twee innovaties zijn nieuw ontwikkelde voertuigen. De Automotive Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, Leaseplan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Daarmee willen zij de innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en overheid.


Nominaties:

• EM-03 (organisatie: TU/ecomotive): modulaire auto met makkelijk uitwisselbare onderdelen.

• E-One (organisatie: E-One): ontworpen om te rijden op de Nederlandse fietspaden. Wegennet wordt beter benut.

• Green Planet Kentekencheck (organisatie: Green Planet Pesse bv): laat automobilisten direct zien of hun auto geschikt is voor het rijden op groene brandstoffen.

• Lockr (organisatie: Make4all): internetmarktplaats voor de aanbieders van publieke, bedrijfs- en privé-informatie.

• Mobypark (organisatie: MobyPark): app en website verbinden automobilisten met privéparkeerplaatsen van bedrijven, hotels en particulieren.

• PAL-V (organisatie: Pal-V): rijden gecombineerd met vliegen en gewoon thuis parkeren.

• Stanyldiablo (organisatie: DSM): innovatief, lichtgewicht materiaal voor automotive turbosystemen.

• Vueforge for Automotive (organisatie: Altran): biedt nieuwe inzichten voor OEM's en toepassingen voor eindgebruikers uit gegevens die zijn gegenereerd door 500 duizend (zowel gesimuleerde als echte) voertuigen.

Volop innovatie

De jury onder voorzitterschap van Leo Kusters, managing director Mobiliteit bij TNO, is zeer positief verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. “De Nederlandse automotivesector innoveert volop, dat is uit het grote aantal inzendingen wel duidelijk geworden. Wij nodigen de acht genomineerden nu uit om de jury in een pitch te overtuigen van hun ingezonden case. Op basis daarvan hopen we een goed gefundeerde keuze te kunnen maken welke drie innovaties doorgaan naar de finale in januari.” Tot 14 december kan ook het publiek een stem uitbrengen, die de jury meeneemt als advies in hun keuze voor de uiteindelijke winnaar.

Meer informatie over de inzendingen, de nominaties met uitvoerige omschrijvingen en het congres ‘Automorrow’ leest u op www.automotiveinnovationaward.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.