Faillissementengolf duurt voort

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opel-dealer Lathouwers is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Het bedrijf wankelde al jaren en kon het niet meer op eigen kracht redden. Met het oog op een doorstart houdt de curator de vestigingen in Den Bosch en Veghel wel open. Bij Lathouwers werkten 63 mensen. Ford-dealer VDMA (voorheen Ford Eindhoven) is ook failliet verklaard. Eigenaar Cees Hendriks vroeg zelf faillissement aan voor zijn bedrijf. VDMA is Ford-dealer voor de regio Eindhoven met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Gemert en tot voor kort ook in Geldrop en Veldhoven. Hendriks kocht vorig jaar Ford Eindhoven. Het faillissement heeft geen gevolgen voor het andere bedrijf van Hendriks, Mercedesdealer ASV.

Spyker

Ook een ander bekend bedrijf lijkt de handdoek in de ring te moeten werpen. Spyker NV heeft surseance van betaling aangevraagd. Op deze manier hoopt de sportautofabrikant zijn financiën op orde te krijgen. Spyker-oprichter en -ceo Victor Moller meldt: “Na zorgvuldig beraad en afweging van alle mogelijke alternatieven, hebben de directie en bestuurders besloten dat surseance van betaling een noodzakelijke stap was en de beste manier om de financiering veilig te stellen en verder te gaan met de operationele zaken.”

Hyundai Motors koopt de Nederlandse importeur Greenib Car. Dit jaar werd bekend dat Hyundai het importeurscontract van Greenib beëindigde en met ingang van april 2016 het importschap zelf uitvoert. Door beide partijen is sindsdien gewerkt aan een soepele overgang. In Nederland gaat de importeur verder onder de naam Hyundai Motor Netherlands. De Autoriteit Consument en Markt heeft de overname inmiddels goedgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Faillissementengolf duurt voort | Automotive Online

Faillissementengolf duurt voort

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opel-dealer Lathouwers is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Het bedrijf wankelde al jaren en kon het niet meer op eigen kracht redden. Met het oog op een doorstart houdt de curator de vestigingen in Den Bosch en Veghel wel open. Bij Lathouwers werkten 63 mensen. Ford-dealer VDMA (voorheen Ford Eindhoven) is ook failliet verklaard. Eigenaar Cees Hendriks vroeg zelf faillissement aan voor zijn bedrijf. VDMA is Ford-dealer voor de regio Eindhoven met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Gemert en tot voor kort ook in Geldrop en Veldhoven. Hendriks kocht vorig jaar Ford Eindhoven. Het faillissement heeft geen gevolgen voor het andere bedrijf van Hendriks, Mercedesdealer ASV.

Spyker

Ook een ander bekend bedrijf lijkt de handdoek in de ring te moeten werpen. Spyker NV heeft surseance van betaling aangevraagd. Op deze manier hoopt de sportautofabrikant zijn financiën op orde te krijgen. Spyker-oprichter en -ceo Victor Moller meldt: “Na zorgvuldig beraad en afweging van alle mogelijke alternatieven, hebben de directie en bestuurders besloten dat surseance van betaling een noodzakelijke stap was en de beste manier om de financiering veilig te stellen en verder te gaan met de operationele zaken.”

Hyundai Motors koopt de Nederlandse importeur Greenib Car. Dit jaar werd bekend dat Hyundai het importeurscontract van Greenib beëindigde en met ingang van april 2016 het importschap zelf uitvoert. Door beide partijen is sindsdien gewerkt aan een soepele overgang. In Nederland gaat de importeur verder onder de naam Hyundai Motor Netherlands. De Autoriteit Consument en Markt heeft de overname inmiddels goedgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.