De carrousel: transfers van het jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag sprong bij en verkreeg en passant zeggenschap over RDC, door het aandeel van RAI Vereniging te kopen. Vrijwel direct daarna werd ASN-directeur RENÉ LOUTER aangetrokken als directeur. Hij is bij schadeketen ASN opgevolgd door commercieel directeur MARCEL KUIJT. Ook bij dataleverancier VWE vond een wisseling plaats: algemeen directeur MICHEL CORVELEIJN werd directeur EU & externe betrekkingen. PIET RENSES is zijn opvolger.

Ook bij Bovag was er dit jaar een stoelendans. PETER NIESINK (foto) volgde de in oktober nog door Autoweek tot machtigste automotive man gekroonde KOOS BURGMAN op als algemeen directeur van de brancheorganisatie. BART DE VRIES werd cfo. Burgman blijft nog twee jaar aan Bovag verbonden als lobbyist. Ook bij de RAI Vereniging vond er een wisseling van de wacht plaats. Deze maand volgde STEVEN VAN EIJCK ROELF DE BOER op als algemeen voorzitter van RAI Vereniging.

Bij onderdelengigant claimde het Amerikaanse LKQ bij dochtermaatschappij Sator ook een directiezetel: de Amerikaan SINON GALVIN volgde ADRIAAN ROGGEVEEN op als ceo. Bij Alwaysbemobile Company – inmiddels weer Profile Tyrecenter genaamd – werd ANTHONIE ZOOMERS (foto) de nieuwe topman. Hij volgde interimmer Patrick Ledegang op, die het bedrijf verliet.

In de leasewereld draaide de carrousel op halve kracht. Zeker nu bij Athlon Car Lease iedereen op zijn post bleef. MICHEL DASHORST (foto) vertrok als directeur bij Multilease. Zijn positie wordt sindsdien waargenomen door MARC OUDSHOORN. Bij Arval volgde LIAM DONNELLY JEFF BOLDERS op als algemeen directeur in Nederland. Bolders werd de nieuwe baas in Duitsland. PGA Nederland stelde dit jaar DICK TIJDEMAN aan als opvolger van ARJAN OVERBEEKE bij MKB Lease. Overbeeke vertrok al in mei 2014.

Bij de grote dealerholdings waren ook enkele opvallende personeelswisselingen. Bij Riva vertrok algemeen directeur EMIEL VAN EGMOND, in maart dit jaar. Hij ging naar Europcar (Spuigroep), maar keerde een half jaar later alweer terug op het oude nest. Bij Louwman Retail vertrok CARL BALTUS. Hij werd opgevolgd door MARCO BROERE, directeur van het Motorhuis. Moederbedrijf Markeur trok ex-Saab-directeur KEES VAN DEN BERG aan als Broeres opvolger. Een van de opvallendste gebeurtenissen was het vertrek van MARCO SCHILDER als dga van Martin Schilder. Interimmer HANS WIELINGA moet binnen de familie Schilder de neuzen weer één kant op krijgen. Bij het sluiten van de markt werd AART DE KONING (foto) benoemd tot divisiedirecteur bij Stern. Voor De Koning een prettig einde van een verder vervelend jaar, waarin Koops Furness (waarvan hij ceo en aandeelhouder was) ten onder ging.

Bij de importeurs was het dit jaar relatief rustig aan het directeursfront. Bij Mazda schoof MARTIJN TEN BRINK op naar een hoge positie op het Europese hoofdkantoor. GERALDINE BROUWERS, die in 2010 als consultant mee werkte aan de herstructurering van het Mazda-netwerk en daarna in dienst kwam bij de importeur, volgt hem op en is daarmee de eerste vrouwelijke directeur bij een N ederlandse importorganisatie. Bij Pon vonden dit jaar de meeste verschuivingen plaats. Zo werd bekend gemaakt dat ROB OUDSHOORN (ex-Vredestein) volgend jaar vertrekt uit de RvB van Pon. Ook HANS VAN DER VALK, directeur A utomotive bij Pon, vertrekt. Hij wordt eigenaar van Porsche Amsterdam. Volkswagen-directeur WILLEM TRIP (foto) volgt Van der Valk op, terwijl Skoda-directeur JANCO VAN DER HEIDEN baas wordt bij Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

De carrousel: transfers van het jaar | Automotive Online

De carrousel: transfers van het jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag sprong bij en verkreeg en passant zeggenschap over RDC, door het aandeel van RAI Vereniging te kopen. Vrijwel direct daarna werd ASN-directeur RENÉ LOUTER aangetrokken als directeur. Hij is bij schadeketen ASN opgevolgd door commercieel directeur MARCEL KUIJT. Ook bij dataleverancier VWE vond een wisseling plaats: algemeen directeur MICHEL CORVELEIJN werd directeur EU & externe betrekkingen. PIET RENSES is zijn opvolger.

Ook bij Bovag was er dit jaar een stoelendans. PETER NIESINK (foto) volgde de in oktober nog door Autoweek tot machtigste automotive man gekroonde KOOS BURGMAN op als algemeen directeur van de brancheorganisatie. BART DE VRIES werd cfo. Burgman blijft nog twee jaar aan Bovag verbonden als lobbyist. Ook bij de RAI Vereniging vond er een wisseling van de wacht plaats. Deze maand volgde STEVEN VAN EIJCK ROELF DE BOER op als algemeen voorzitter van RAI Vereniging.

Bij onderdelengigant claimde het Amerikaanse LKQ bij dochtermaatschappij Sator ook een directiezetel: de Amerikaan SINON GALVIN volgde ADRIAAN ROGGEVEEN op als ceo. Bij Alwaysbemobile Company – inmiddels weer Profile Tyrecenter genaamd – werd ANTHONIE ZOOMERS (foto) de nieuwe topman. Hij volgde interimmer Patrick Ledegang op, die het bedrijf verliet.

In de leasewereld draaide de carrousel op halve kracht. Zeker nu bij Athlon Car Lease iedereen op zijn post bleef. MICHEL DASHORST (foto) vertrok als directeur bij Multilease. Zijn positie wordt sindsdien waargenomen door MARC OUDSHOORN. Bij Arval volgde LIAM DONNELLY JEFF BOLDERS op als algemeen directeur in Nederland. Bolders werd de nieuwe baas in Duitsland. PGA Nederland stelde dit jaar DICK TIJDEMAN aan als opvolger van ARJAN OVERBEEKE bij MKB Lease. Overbeeke vertrok al in mei 2014.

Bij de grote dealerholdings waren ook enkele opvallende personeelswisselingen. Bij Riva vertrok algemeen directeur EMIEL VAN EGMOND, in maart dit jaar. Hij ging naar Europcar (Spuigroep), maar keerde een half jaar later alweer terug op het oude nest. Bij Louwman Retail vertrok CARL BALTUS. Hij werd opgevolgd door MARCO BROERE, directeur van het Motorhuis. Moederbedrijf Markeur trok ex-Saab-directeur KEES VAN DEN BERG aan als Broeres opvolger. Een van de opvallendste gebeurtenissen was het vertrek van MARCO SCHILDER als dga van Martin Schilder. Interimmer HANS WIELINGA moet binnen de familie Schilder de neuzen weer één kant op krijgen. Bij het sluiten van de markt werd AART DE KONING (foto) benoemd tot divisiedirecteur bij Stern. Voor De Koning een prettig einde van een verder vervelend jaar, waarin Koops Furness (waarvan hij ceo en aandeelhouder was) ten onder ging.

Bij de importeurs was het dit jaar relatief rustig aan het directeursfront. Bij Mazda schoof MARTIJN TEN BRINK op naar een hoge positie op het Europese hoofdkantoor. GERALDINE BROUWERS, die in 2010 als consultant mee werkte aan de herstructurering van het Mazda-netwerk en daarna in dienst kwam bij de importeur, volgt hem op en is daarmee de eerste vrouwelijke directeur bij een N ederlandse importorganisatie. Bij Pon vonden dit jaar de meeste verschuivingen plaats. Zo werd bekend gemaakt dat ROB OUDSHOORN (ex-Vredestein) volgend jaar vertrekt uit de RvB van Pon. Ook HANS VAN DER VALK, directeur A utomotive bij Pon, vertrekt. Hij wordt eigenaar van Porsche Amsterdam. Volkswagen-directeur WILLEM TRIP (foto) volgt Van der Valk op, terwijl Skoda-directeur JANCO VAN DER HEIDEN baas wordt bij Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.