Acea verwelkomt eu-strategie alternatieve brandstoffen

Redactie Redactie
• Laatste update:

ACEA noemt het wel spijtig dat de EU op dit moment geen bindende (kwantitatieve) doelstellingen en richtlijnen voor de dekking van het netwerk aan lidstaten geeft. Hen wordt (slechts) opgedragen om zich in te spannen voor voldoende laad- en tankinfrastructuur en daarover te rapporteren. Ook blijven de door fabrikanten gewenste kwaliteitseisen voor alternatieve brandstoffen helaas buiten beschouwing. Klanten moeten verzekerd zijn van toegang tot hoogwaardige brandstoffen die geschikt zijn voor toekomstige motortechnologieën.

Commitment nodig

Van de schone technologieën die de auto-industrie aanreikt kan alleen echt profijt getrokken worden als er meer samenwerking komt tussen nutsbedrijven, netwerkbeheerders, de energiesector, normeringsorganisaties en de auto-industrie om alternatieve brandstoffen beter toegankelijk te maken voor Europese burgers. Daarbij is ook de volledige steun van nationale overheden en Europese instellingen nodig. “Onze industrie heeft dit commitment om te investeren in de juiste tank- en laadinfrastructuur in alle lidstaten nodig om de beschikbaarheid van nieuwe, schone en efficiënte aandrijflijnen verder te kunnen versnellen”, aldus secretaris-generaal Erik Jonnaert van ACEA.


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Acea verwelkomt eu-strategie alternatieve brandstoffen | Automotive Online

Acea verwelkomt eu-strategie alternatieve brandstoffen

Redactie Redactie
• Laatste update:

ACEA noemt het wel spijtig dat de EU op dit moment geen bindende (kwantitatieve) doelstellingen en richtlijnen voor de dekking van het netwerk aan lidstaten geeft. Hen wordt (slechts) opgedragen om zich in te spannen voor voldoende laad- en tankinfrastructuur en daarover te rapporteren. Ook blijven de door fabrikanten gewenste kwaliteitseisen voor alternatieve brandstoffen helaas buiten beschouwing. Klanten moeten verzekerd zijn van toegang tot hoogwaardige brandstoffen die geschikt zijn voor toekomstige motortechnologieën.

Commitment nodig

Van de schone technologieën die de auto-industrie aanreikt kan alleen echt profijt getrokken worden als er meer samenwerking komt tussen nutsbedrijven, netwerkbeheerders, de energiesector, normeringsorganisaties en de auto-industrie om alternatieve brandstoffen beter toegankelijk te maken voor Europese burgers. Daarbij is ook de volledige steun van nationale overheden en Europese instellingen nodig. “Onze industrie heeft dit commitment om te investeren in de juiste tank- en laadinfrastructuur in alle lidstaten nodig om de beschikbaarheid van nieuwe, schone en efficiënte aandrijflijnen verder te kunnen versnellen”, aldus secretaris-generaal Erik Jonnaert van ACEA.


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.