Platform toekomstbestendige

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) spant zich ervoor in dat nieuwe (voertuig)technologieën in een omgeving het levenslicht zien waarin zij maximaal benut kunnen worden. PTM bereidt ‘de wereld’ dus voor op innovaties die over enige jaren gemeengoed zullen zijn. Het kan gezien worden als opvolger, en verbreding en verdieping van het eerdere ‘Platform Elektrische Mobiliteit (PEM)’. Doel is het bijdragen aan versnelling van de introductie van nieuwe, toekomstbestendige technologieën; zoals nieuwe brandstoff en, aandrijf- en telematicatechnologie rond het voertuig, die vanuit de industrie naar de markt wordt gebracht.

Logische stap

“Een begrijpelijke en noodzakelijke stap om actueel en up-to-date te blijven”, aldus PTMkwartiermaker Eric Beers. “PEM was oorspronkelijk een initiatief dat we voor een paar jaar voorzien hadden. Het lijkt, mede door de fiscale stimulering, de goede kant op te gaan met het naar de markt brengen van de eerste elektrische auto's in ons land. Maar er zijn verschillende andere kansrijke nieuwe technieken en technologieën zoals rijden op (groen)gas en waterstof die verdere aanmoediging verdienen. Om die optimaal te kunnen introduceren en benutten, hebben we PTM opgericht. Zo kunnen we in de toekomst alle duurzaamheids- en veiligheidskansen ervan gebruiken.”

Het platform PTM biedt ruimte voor samenwerking bij toekomstbestendige mobiliteit tussen leden en niet-leden van RAI Vereniging. Organisaties en bedrijven die niet tot de ledenkring behoren, kunnen ‘bijzonder lid’ worden. PTM levert onder meer een bijdrage aan de diverse instellingen die van overheidswege betrokken zijn bij de introductie van nieuwe technologieën, zoals het Formule E-team. Verder zal PTM mede invulling geven aan de afspraken die zijn gemaakt in het SER Energieakkoord en zoekt het nadrukkelijk de samenwerking met andere vergelijkbare initiatieven.

In 2014 start PTM op vier pijlers, die gesymboliseerd worden door verschillende ‘blaadjes’ in het nieuw ontwikkelde beeldmerk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Platform toekomstbestendige | Automotive Online

Platform toekomstbestendige

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) spant zich ervoor in dat nieuwe (voertuig)technologieën in een omgeving het levenslicht zien waarin zij maximaal benut kunnen worden. PTM bereidt ‘de wereld’ dus voor op innovaties die over enige jaren gemeengoed zullen zijn. Het kan gezien worden als opvolger, en verbreding en verdieping van het eerdere ‘Platform Elektrische Mobiliteit (PEM)’. Doel is het bijdragen aan versnelling van de introductie van nieuwe, toekomstbestendige technologieën; zoals nieuwe brandstoff en, aandrijf- en telematicatechnologie rond het voertuig, die vanuit de industrie naar de markt wordt gebracht.

Logische stap

“Een begrijpelijke en noodzakelijke stap om actueel en up-to-date te blijven”, aldus PTMkwartiermaker Eric Beers. “PEM was oorspronkelijk een initiatief dat we voor een paar jaar voorzien hadden. Het lijkt, mede door de fiscale stimulering, de goede kant op te gaan met het naar de markt brengen van de eerste elektrische auto's in ons land. Maar er zijn verschillende andere kansrijke nieuwe technieken en technologieën zoals rijden op (groen)gas en waterstof die verdere aanmoediging verdienen. Om die optimaal te kunnen introduceren en benutten, hebben we PTM opgericht. Zo kunnen we in de toekomst alle duurzaamheids- en veiligheidskansen ervan gebruiken.”

Het platform PTM biedt ruimte voor samenwerking bij toekomstbestendige mobiliteit tussen leden en niet-leden van RAI Vereniging. Organisaties en bedrijven die niet tot de ledenkring behoren, kunnen ‘bijzonder lid’ worden. PTM levert onder meer een bijdrage aan de diverse instellingen die van overheidswege betrokken zijn bij de introductie van nieuwe technologieën, zoals het Formule E-team. Verder zal PTM mede invulling geven aan de afspraken die zijn gemaakt in het SER Energieakkoord en zoekt het nadrukkelijk de samenwerking met andere vergelijkbare initiatieven.

In 2014 start PTM op vier pijlers, die gesymboliseerd worden door verschillende ‘blaadjes’ in het nieuw ontwikkelde beeldmerk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.