Meeste delen pouw naar pon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Twee van de drie belangrijkste dochters van de Pouw Automotive Groep, de VW-tak en Lease Unlimited, gaan (deels) naar Pon. De dealertak komt onder ING Pon en ING Investments te hangen, waarbij het op termijn naar de Pon Dealergroep moet overgaan. Lease Unlimited gaat naar Volkswagen Leasing, een dochter van VWPFS (de joint venture tussen Pon en VW Financial Services). Zowel de dealertak als Lease Unlimited waren aansprakelijk voor de forse schulden bij zowel ING als DFM (onderdeel van VWPFS). De vordering van ING bedraagt 23 miljoen euro, die van DFM bedroeg eind april 98 miljoen euro. Voor VWPFS is de koop van Lease Unlimited een snelle manier om te groeien. Het bedrijf verwacht in 2014 autonoom niet te kunnen groeien als gevolg van de strenge kredieteisen. Het bedrijf kan de overname betalen uit de winst over 2014. Er werd 21 miljoen euro winst gemaakt op een omzet van 505 miljoen euro (2012: 17 miljoen winst, 484 miljoen omzet).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meeste delen pouw naar pon | Automotive Online

Meeste delen pouw naar pon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Twee van de drie belangrijkste dochters van de Pouw Automotive Groep, de VW-tak en Lease Unlimited, gaan (deels) naar Pon. De dealertak komt onder ING Pon en ING Investments te hangen, waarbij het op termijn naar de Pon Dealergroep moet overgaan. Lease Unlimited gaat naar Volkswagen Leasing, een dochter van VWPFS (de joint venture tussen Pon en VW Financial Services). Zowel de dealertak als Lease Unlimited waren aansprakelijk voor de forse schulden bij zowel ING als DFM (onderdeel van VWPFS). De vordering van ING bedraagt 23 miljoen euro, die van DFM bedroeg eind april 98 miljoen euro. Voor VWPFS is de koop van Lease Unlimited een snelle manier om te groeien. Het bedrijf verwacht in 2014 autonoom niet te kunnen groeien als gevolg van de strenge kredieteisen. Het bedrijf kan de overname betalen uit de winst over 2014. Er werd 21 miljoen euro winst gemaakt op een omzet van 505 miljoen euro (2012: 17 miljoen winst, 484 miljoen omzet).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.