Hr zaken: online ziekenportal vult lacune in kennis

Redactie Redactie
• Laatste update:

mensmobiel.nl gestart. Op deze portal is branchespecifieke informatie over (langdurige) ziekte, re-integratie en arbeidsongeschiktheid, maar ook over fit en veilig werken, gebundeld.

Arnoud Koedijk, cao-coördinator bij de Bedrijfsraad, is projectleider van Mensmobiel.nl en legt uit dat de info voorheen alleen zeer versnipperd bij allerlei partijen te vinden was. “Vanuit allerlei invalshoeken is behoefte aan informatie en advies. Die hebben we nu gebundeld en toegespitst op de branche.”

Vanaf augustus worden naast deze online middelen ook mensen beschikbaar gesteld. Er komen twee adviseurs in dienst bij administratiekantoor MN in Den Haag. “Zij gaan fulltime in opdracht van mensmobiel.nl telefonisch en per e-mail vragen beantwoorden en advies geven. Maar indien nodig ook op locatie, of bijvoorbeeld als spreker tijdens een bijeenkomst. Het zijn in ieder geval adviseurs met specifieke kennis en ervaring op het gebied van ziekte, re-integratie en p&o”, legt Koedijk uit. “De mobiliteitsbranche kent veel kleine mkb-bedrijven zonder een p&o-werknemer. De kennis over deze onderwerpen ontbreekt vooral daar. Dat gat vullen wij nu in.”

De vergrijzing is een actueel thema, dat volgens Koedijk de behoefte aan een platform als mensmobiel.nl vergroot. “Ook wij zien de pensioenleeftijd oplopen en komen steeds meer ouderen in de branche tegen. In werkplaatsen gaat het vaak om fysiek zwaar werk. Deze mensen zijn hun carrière vaak jong gestart en dan is veilig werken een belangrijk thema op de werkvloer.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: online ziekenportal vult lacune in kennis | Automotive Online

Hr zaken: online ziekenportal vult lacune in kennis

Redactie Redactie
• Laatste update:

mensmobiel.nl gestart. Op deze portal is branchespecifieke informatie over (langdurige) ziekte, re-integratie en arbeidsongeschiktheid, maar ook over fit en veilig werken, gebundeld.

Arnoud Koedijk, cao-coördinator bij de Bedrijfsraad, is projectleider van Mensmobiel.nl en legt uit dat de info voorheen alleen zeer versnipperd bij allerlei partijen te vinden was. “Vanuit allerlei invalshoeken is behoefte aan informatie en advies. Die hebben we nu gebundeld en toegespitst op de branche.”

Vanaf augustus worden naast deze online middelen ook mensen beschikbaar gesteld. Er komen twee adviseurs in dienst bij administratiekantoor MN in Den Haag. “Zij gaan fulltime in opdracht van mensmobiel.nl telefonisch en per e-mail vragen beantwoorden en advies geven. Maar indien nodig ook op locatie, of bijvoorbeeld als spreker tijdens een bijeenkomst. Het zijn in ieder geval adviseurs met specifieke kennis en ervaring op het gebied van ziekte, re-integratie en p&o”, legt Koedijk uit. “De mobiliteitsbranche kent veel kleine mkb-bedrijven zonder een p&o-werknemer. De kennis over deze onderwerpen ontbreekt vooral daar. Dat gat vullen wij nu in.”

De vergrijzing is een actueel thema, dat volgens Koedijk de behoefte aan een platform als mensmobiel.nl vergroot. “Ook wij zien de pensioenleeftijd oplopen en komen steeds meer ouderen in de branche tegen. In werkplaatsen gaat het vaak om fysiek zwaar werk. Deze mensen zijn hun carrière vaak jong gestart en dan is veilig werken een belangrijk thema op de werkvloer.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.