Ema alsnog ten onder

Redactie Redactie
• Laatste update:

EMA Autobedrijven werd twee weken geleden failliet verklaard. Vorig jaar kwam het bedrijf in de moeilijkheden door de opzegging van het Mercedes-contract. Het intrekken van het krediet door huisbankier Deutsche Bank betekende echter het einde voor het bedrijf. Voor de holding zelf werd geen faillissement aangevraagd. Een doorstart in zijn geheel is moeilijk vanwege de complexiteit van het bedrijf. Zo is een groot deel van de business nog Mercedesgerelateerd, maar juist in het EMA-rayon is de concurrentie met Mercedes moordend. Vanuit EMA werd en wordt veel geklaagd over oneerlijke concurrentie (lees: hoge kortingen die concurrenten wel kunnen verstrekken) bij de verkoop van nieuwe Mercedessen, waardoor de rol als tussenpersoon lastig is. Er is al hard gesaneerd bij het bedrijf, maar om levensvatbaar te zijn moet er verder gesneden worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ema alsnog ten onder | Automotive Online

Ema alsnog ten onder

Redactie Redactie
• Laatste update:

EMA Autobedrijven werd twee weken geleden failliet verklaard. Vorig jaar kwam het bedrijf in de moeilijkheden door de opzegging van het Mercedes-contract. Het intrekken van het krediet door huisbankier Deutsche Bank betekende echter het einde voor het bedrijf. Voor de holding zelf werd geen faillissement aangevraagd. Een doorstart in zijn geheel is moeilijk vanwege de complexiteit van het bedrijf. Zo is een groot deel van de business nog Mercedesgerelateerd, maar juist in het EMA-rayon is de concurrentie met Mercedes moordend. Vanuit EMA werd en wordt veel geklaagd over oneerlijke concurrentie (lees: hoge kortingen die concurrenten wel kunnen verstrekken) bij de verkoop van nieuwe Mercedessen, waardoor de rol als tussenpersoon lastig is. Er is al hard gesaneerd bij het bedrijf, maar om levensvatbaar te zijn moet er verder gesneden worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.