Sator schudt aftermarket op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de overname van vijf van zijn grootste klanten heeft Sator de markt behoorlijk op zijn kop gezet. Het gaat om Veam, Cartal-Rijsbergen, Heuts, Primaparts en Slager. Bij Cartal-Rijsbergen betekent de overname het vertrek van directieleden Rob Rijsbergen en Frank en Martin Bédorf op 1 juni, als de overname is afgerond.

Nieuwbakken Sator-dochter Veam kocht het bedrijf Leoparts. Deze voormalig AD-grossier heeft hetzelfde werkgebied als Koskamp, dat een overnamebod van Sator afsloeg. De gretigheid waarmee Sator zich een deel van het afnemersnetwerk toe-eigent, zorgt voor onrust in de markt. Onder meer bij ADN, na Sator de grootste leverancier, willen de grossiers nu van het hoofdkantoor weten wat de te volgen route is (zie ook de analyse op pagina 14). Het is niet bekend welke overnamesom Sator heeft betaald voor de vijf grossiers, wel is bekend dat alle overgenomen bedrijven winstgevend waren. Of er op termijn ook een schakel uit de logistieke keten verdwijnt, is nog de vraag. Volgens Sator-ceo Adriaan Roggeveen is daar vooralsnog geen sprake van.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Sator schudt aftermarket op | Automotive Online

Sator schudt aftermarket op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de overname van vijf van zijn grootste klanten heeft Sator de markt behoorlijk op zijn kop gezet. Het gaat om Veam, Cartal-Rijsbergen, Heuts, Primaparts en Slager. Bij Cartal-Rijsbergen betekent de overname het vertrek van directieleden Rob Rijsbergen en Frank en Martin Bédorf op 1 juni, als de overname is afgerond.

Nieuwbakken Sator-dochter Veam kocht het bedrijf Leoparts. Deze voormalig AD-grossier heeft hetzelfde werkgebied als Koskamp, dat een overnamebod van Sator afsloeg. De gretigheid waarmee Sator zich een deel van het afnemersnetwerk toe-eigent, zorgt voor onrust in de markt. Onder meer bij ADN, na Sator de grootste leverancier, willen de grossiers nu van het hoofdkantoor weten wat de te volgen route is (zie ook de analyse op pagina 14). Het is niet bekend welke overnamesom Sator heeft betaald voor de vijf grossiers, wel is bekend dat alle overgenomen bedrijven winstgevend waren. Of er op termijn ook een schakel uit de logistieke keten verdwijnt, is nog de vraag. Volgens Sator-ceo Adriaan Roggeveen is daar vooralsnog geen sprake van.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.